Etter nitidige undersøkelser og dyptgående journalistarbeid har noe mer eller mindre sikre fakta kommet for dagen:

Grunnlegger: Skumle Gåsegg
Gåseby er grunnlagt av den lunefulle og bråsinte Skumle Gåsegg. Skumle grunnla byen ved hjelp av frykt, og han skremte distriktets gjess til å få gåsehud og deretter bygge byen for seg. Alle former for opprør eller kritikk mot Gåsegg prellet av som vann på gåsa. Skumle fikk en sønn, Mumle, men han var det ingen som forsto hva som sa, og etter Skumles død sparket Gåsebybeboerne han ut av byen.

 

Statsminister: Gjess Stoltendverg
I likhet med Andeby er Gåseby også en egen stat. Stoltendverg er en knøttliten gås som tviholder seg til statsministerposten i Gåseby som han tok over etter Tjeld Mange Bombesvik. En av Stoltendvergs største hobbyer er å gå langrenn, men ettersom han er så liten av vekst blir det kun en kort tur rundt huset han rekker i løpet av en dag.

 

Største forfatter: Gåsstjerne Gåsson
Gåsson er kjent for å skrevet fortellingen En glad gås, men mest kjent er han som forfatteren av nasjonalsangen Joda, vi elsker liksom Gåseby. Gåsson tilhører, sammen med Ander Tjeldand og Andrik Gribsen, en av de tre store i Gåsebys litteraturhistorie.

 

Språkgrunnlegger: Ivar Gaasen
Ivar Gaasen vandret rundt og rundt i hele Gåseby i flere år på jakt etter et felles gåsespråk som alle gjessene kunne samle seg om. Onde tunger vil ha det til at han bare hadde mistet retningssansen og gått seg vil, men uansett er han kjent som det moderne gåsespråkets far.

Les hele saken
Les alt om:

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!