Du kan lære om Klondike og Alaska, Skottland, USA, Egypt og stort sett alle verdens kriker og kroker. Og at opplysningene ofte er nøyaktige viser kanskje bildene under.

Bildet under er fra Lysefjorden i Norge, tatt fra magasinet National Geographic. Artikkelbilde over: samme motiv tegnet av Carl Barks.

De norske serieskaperne Arild Midthun, Knut Nærum og Tormod Løkling er også opptatt av å gjøre grundig research når de lager Donald-historier. Ingenting overlates til tilfeldighetene. Da de forberedte seg til sommerens Hansa-historie, som finner sted i Tyskland, Finland og Estland, måtte de selvsagt avlegge alle landene et besøk for at miljø
og arkitektur skulle være korrekt.

Etter et besøk i Mariakirken i Lübeck, Tyskland, tegnet Arild denne siden.

En slottstur til Turku i Finland resulterte i disse storslåtte tegningene.

Og enda har vi bare skrapt litt i overflaten. Vi kunne tatt med naturvitenskap, religion, kjemi, arkitektur, klassisk litteratur, musikk, økologi, nettsurfing – kort sagt alt mellom himmel og jord. Uansett, i selskap med Donald kan du både bli underholdt og undervist på samme tid.

Les med god samvittighet!

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!