Når vi skal tegne B-gjengen er det viktig å tenke at dette er ganske kraftige karer med et lavt tyngdepunkt. Dvs. at de er bredere over baken enn over skuldrene.

Under de romslige, røde genserne og bulkete, blå buksene, må vi først få på plass et skjelett. Skuldrene og hoftene markerer vi som to rør eller kleshengere. For å få liv i figuren er det viktig at disse kleshengerne har forskjellig vinkel.

Etter å ha fylt ut kroppen til den storvokste B-gjengkaren, kan vi fortsette med hodet. Hodet tegner vi i utgangspunktet som en jordklode.

På denne jordkloden plasserer vi to streker som antyder hvor øynene skal være. I underkant av jordkloden tegner vi inn en litt avrundet kasse som skal bli kjevepartiet.

Nå kan vi legge inn flere og flere detaljer med gråblyant.

Deretter streker vi opp tegningen med en svart tusj og hvisker bort blyantstrekene. Husk til slutt at nummerskiltet alltid begynner med 176 og ender med en variasjon av de tre første.

Da gjenstår det bare å fargelegge, og husk - øvelse gjør mester!

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!