Oppskrift

Fetter Antons lykkekaker!

Etter at du har spist disse småkakene, kommer alt til å gå glatt som smør!

Sist oppdatert

Det er snart Donalds bursdag, og Anton har derfor tenkt at det hans kjære fetter trenger mest, er litt hell i hverdagen. Han har derfor tatt fram forklet for å bake lykkekaker til sin kjære fetter, Donald!

Er du også en ulykkesfugl? Da kan du prøve disse kakene du også. Fetter Anton lover at etter at du har spist disse småkakene, kommer alt til å gå glatt som smør! Lykke til!

Dette trenger du for å lage 25 småkaker:

85 gram smør
125 gram sukker
1 ts vaniljesukker
1/2 egg
1 ts raspet sitronskall
175 gram mel
1/4 ts salt
30 gram hvitt sukker
1 ts grønn koditorfarge
1 ts gul konditorfarge

Slik lager du kakene:

1. Bruk en slikkepott og rør smøret mykt i en bolle. Tilsett sukker og vaniljesukker, og rør alt til du har en luftig blanding.

2. Bruk en bolle og en gaffel til å røre egget. Bland egget og det raspede sitronskallet med smørblandingen og rør godt.

3. Tilsett mel og salt. Rør godt og kna med hendene til du har en fin deig.

4. Legg stekepapir på stekeplaten og sett ovenen på 180 °C.

5. Kjevle ut deigen til den er ca. 1 cm tykk. Bruk en rund småkakeform eller et glass til å stikke ut fine små kaker.

6. Bland sukker med konditorfargen. Legg malen på en av småkakene og strø forsiktig litt farget sukker på. Etterpå fjerner du malen og lar kakene stå i et kvarter.

(Malen kan du lage ved å klippe ut en firkløver i et sterkt papir.)

7. Ta på deg grytevottene og sett kakene i midten av ovnen. Stek kakene i 10-12 minutter.

8. La småkakene avkjøle seg.

Nyt Antons lykkekaker og få hell og lykke i hverdagen!

Denne saken ble første gang publisert 08/06 2011, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også