Hvem eier egentlig en gjenstand i Andeby? Donaldist Jon Gisle har forsket mye på dette, og kommet fram til følgende: Eieren av tomta gjenstanden befinner seg på, eier også selve tingen.

Et eksempel på dette finner vi i historien «Den lure onkel Skrue» fra 1952, der Skrue gjemmer alle pengene sine i en dam i Andeby. B-gjengen kjøper nabotomta og sørger for at demningen brister, og alle pengene havner på tomta deres. Hvem eier pengene nå, ifølge Andeby-loven? B-gjengen!

Det finnes ett unntak fra denne regelen: Pengene tilfaller ikke B-gjengen før de har meldt fra til politiet om at pengene er på deres tomt. I dette tilfellet klarte Skrue å slå B-gjengen bevisstløse før de fikk meldt fra til politiet, så han fikk fraktet alle pengene tilbake til sin egen tomt før det var for sent ? men det var på nære nippet!

src="upload/modules/articles/articles/image/large/80248358823.jpg" alt="" />

Andebys lover og regler skiller seg fra våre på mange andre områder: Stein Blåøy prøvde en gang å gjøre seg selv til hersker over Nord-Amerika fordi hans forfar Olav Blåøy oppdaget kontinentet, men måtte gi tapt fordi han mistet gullhjelmen som beviste at Olav Blåøy noen gang hadde vært i Amerika. Dersom store mengder penger havner på åpen gate, står hvem som helst fritt til å bare plukke dem opp. Og dersom man skal inngå en kontrakt med noen, har man selvsagt alltid en linje med bitte liten tekst som den andre part ikke har en sjanse til å klare å lese.

src="upload/modules/articles/articles/image/large/80248514823.jpg" alt="" />

Mer om Andebys lover og en rekke andre aspekter som det er forsket på rundt byen, finnes i Jon Gisles bok Donaldismen.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!