I 1964 dukket Nabo Jensen opp i amerikanske tegneserier etter mange års fravær, og denne gangen var han ikke alene: Han bodde sammen med en kvinne. Spekulasjonene begynte å gå blant leserne, kunne denne kvinnen være Jensens kone? I den norske utgaven kalte Jensen henne nemlig «Herbertha»!
Etter dette har vi i en årrekke kunnet lese donaldistiske artikler om Jensens kone, både i Donald Duck & Co og andre steder. Men rett skal være rett: Herbertha var aldri Jensens kone. Hun var Jensens mor. I den originale amerikanske utgaven kalte Jensen henne «Maw», og i nyere norske utgaver av denne historien har Jensen rett og slett kalt henne «mamma».

Carl Barks brukte aldri Jensens mor igjen, og hun har heller ikke vært brukt i det hele tatt i verken amerikanske eller skandinaviske tegneserier. Men hun dukket blant annet opp i et par italienske Donald-historier på 1960-tallet, og et par av disse kan leses i Donald Pocket 60.

Men at vi ikke ser Mamma Jensen så ofte, betyr jo ikke nødvendigvis at hun ikke bor der lenger. Kanskje Ole, Dole og Doffen ikke er de eneste som til stadighet er nødt til å holde ut med Donalds og Jensens konstante krangling?

src="upload/modules/articles/articles/image/large/80456619189.gif" alt="" />
Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!