Her er det store forskjeller, både når det gjelder brukervennlighet og effektivitet. Vi har tre maskiner helt i toppen. Den sofistikerte maskinen fra Bosch og de mer brutale tvillingbrødrene fra Black & Decker og Stanley. De to siste er etter vår vurdering helt like.

Maskinen fra Bosch skårer først og fremst på brukervennlighet, og det er ikke mye som skiller denne fra en proffmaskin. De to andre er i motsatt ende av skalaen, store, tunge, men brutalt effektive. De fjernet dobbelt så mye materiale som den nest beste maskinen i testen, det ble rett og slett hull i finérplaten.

Maskinen fra Ryobi går som Bosch sin inn i den sofisttikerte kategorien, lett, brukervennlig, men mangler noe på effekt. De to dårligste maskinene i testen, fra Cotech og Biltema, er begge svært tunge, ubalanserte og presterer middels på slipingen.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!