Kort sagt:

+ Suveren, verktøyløs tilgang til vedlikeholdspunkter

+ Lettstartet

+ Bra balanse


- Litt slapp

Dette er Jonsereds sag for den avanserte fritidsbrukeren. Saga har meget nært slektsskap til Husqvarnasagen i denne testen, og lanseres også med en god del nyheter og forbedringer. Selv om vi ikke er helt på linje med alt de har gjort her, har dette blitt en svært letthåndterlig sag med mange smarte detaljer.

Les hele saken

Brukervennlighet: 5

Stikkord: Lettstartet, grep, betjening, vedlikehold, vekt, balanse, avvibrering, påfylling og siktelinje.

Saga er meget lettstartet, og du betjener den med en hånnd uten bytte grep. Påfyllingslokkende åpnes greit med håndmakt. Enkel påfylling. Suverent enkel og verktøyløs tilgang til alle servicepunlter. Saga kommer også med verktøyløs kjedestramming. Vi er ikke overbevist om det er en forenkling, dette blir etter vår mening fort tuklete. Vi savner også justering av kjedesmøringen. Håndtaket sitter vinkelrett på sverdet, det gir en meget bra siktelinje. Topp balanse og ergonomi. I tillegg er avvibreringen meget god.

Kapasitet: 4

Stikkord: Turtall, respons og gjennomskjæring.

Saga skuffet noe på kapasiteten. Litt slakk respons og lavt turtall. Ikke dårlig, men litt for dau til at den får toppkarakter fra oss.

Sikkerhet: 5

Stikkord: Kjedebrems, kjedefanger, høyrehåndsvern, sperre for ufrivillig gasspådrag, tilgjengelig stoppknapp.

Saga er utstyrt med alle de viktige sikkerhetsdetaljene. Den ga i tillegg bra utslag når vi testet den automatiske kjedebremsen.

Byggekvalitet: 5

Stikkord: Materialvalg, kvalitet på komponeneter, nyttig ekstrautstyr.

Gjennomført materialvalg og god byggekvalitet

Spesifikasjoner

Produsent Jonsered
Pris 4 399,00
Slagvolum i ccm 45.7
Motorstyrke i kW 2.1
Vekt i kg. 6.9
Skjærelengde 33
Se alle spesifikasjoner

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!