Kort sagt:

+ Bra avlesninger

+ Lav vekt


- Liten skjæredybde

- Slingrete i sammenføyningene

- Dårlig kapasitet

- Tvilsom byggekvalitet

Her er det vanskelig å få siktelinje på høyre side. Bra med laser på nulllinjen, men det hadde vært greit om den kunne slås av. Saga har tydelige og gode avlesninger og er grei å stille inn. Noe tynt metall i basen, men anlegget er helt greit.

Saga er en av de letteste i testen, men noe klumpete. Brukbart stabil konstruksjon, men noe slingrete i sammenføyningene. Når vi testet batterikapasiteten luktet det svidd etter en liten stund. Det gir ikke det helt store kvalitetsinntrykket.

Saga klarer ikke å skjære helt igjennom 48 mm (to tommer). Det mangler kun noen millimeter, og her skjønner vi ikke hva produsenten har tenkt. I tillegg jobber den tungt i de grovere materialene. Da vi testet batterikapasiteteten klarte den 25 kapp, det er snaut, særlig når det står 4 amperetimer på batteriet.

Les hele saken

Brukervennlighet: 3

Faktorer vi legger vegt på her er: Vekt, grep, siktelinje til bladet, plassering av hendler og brytere, avlesning av skalaer, innstillinger i dybde og vinkel, nyttig ekstrautstyr, funksjon på visiret, bladbytte og funksjon på avsug

Kapasitet: 1

Faktorer vi legger vekt på her er: Motorstyrke og bruks og ladetid på batteri.

Byggekvalitet: 2

Faktorer vi legger vekt på her er: Kvalitet på base, innfestinger, stivhet i konstruksjonen, materialvalg og kvalitet på hendler og brytere, vekt og størrelse.

Spesifikasjoner

Produsent Ryobi
Pris 1 749,00
Vekt (kg) 3.2
Turtall (o/min) 4700
Skjæredybde (mm) 45
Ladetid (min) 60
Se alle spesifikasjoner

Konklusjon

Bra avlesninger, men ellers er det mye å trekke for på denne saga.

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!