Kort sagt:

+ Suveren siktelinje

+ Lett og svært kompakt

+ Solid bygget


- Litt snau kapasitet på batteriet

Her er det suveren siktelinje og veldig enkelt å få rette snitt. God lampe som lyser opp nullpunktet. Gode avlesninger med unntak av at dybdemålet sitter på visiret. Selve basen virker solid, men mykt metall i anlegget gir svikt når du legger press på saga.

Saga virker generelt solid og velbygget. Den er brukbart lett og svært kompakt. Masinen er også utstyrt med et av de bedre avsugene i testen.

Saga jobber bra på plater og tyngre dimensjoner og den klarte 49 kapp når vi testet batterikapasiteten. Det siste er litt snaut når vi sammenligner med de beste i testen.

Les hele saken

Brukervennlighet: 5

Faktorer vi legger vegt på her er: Vekt, grep, siktelinje til bladet, plassering av hendler og brytere, avlesning av skalaer, innstillinger i dybde og vinkel, nyttig ekstrautstyr, funksjon på visiret, bladbytte og funksjon på avsug

Kapasitet: 4

Faktorer vi legger vekt på her er: Motorstyrke og bruks og ladetid på batteri.

Byggekvalitet: 5

Faktorer vi legger vekt på her er: Kvalitet på base, innfestinger, stivhet i konstruksjonen, materialvalg og kvalitet på hendler og brytere, vekt og størrelse.

Spesifikasjoner

Produsent Makita
Pris 5 591,00
Vekt (kg) 3.5
Turtall (o/min) 3100
Skjæredybde (mm) 66
Ladetid (min) 20
Se alle spesifikasjoner

Konklusjon

Saga er lett og kompakt slik at den er lett å flytte med seg. Det er tett på at den kan henges i beltet. Samtidig leverer den bra på kapasitet.

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!