HER HOS MEG:

Velger kvalitet og følelser

Teresa Bergerud ved Gulberg Design og BG Norge har møbler og ting som betyr noe for henne.

HER HOS MEG: Teresa har møbler som betyr noe for henne.

HER HOS MEG: Teresa har møbler som betyr noe for henne. Foto: Foto: Siri Møller

Publisert Oppdatert
FØRSTE KJØP: Denne Austin-katten er den første gjenstanden jeg kjøpte til mitt første ordentlige hjem. Jeg arbeidet som servitør og kjøpte den for helgas driks. Hadde sett på den  flere ganger, men ikke hatt råd. Nå er den min, og har vært det i snart 12 år.

FØRSTE KJØP: Denne Austin-katten er den første gjenstanden jeg kjøpte til mitt første ordentlige hjem. Jeg arbeidet som servitør og kjøpte den for helgas driks. Hadde sett på den flere ganger, men ikke hatt råd. Nå er den min, og har vært det i snart 12 år. Foto: Foto: Siri Møller

Kobratelefonen arvet jeg av Onkel Erik, og jeg synes den er nydelig! Den virker ikke lenger, men er veldig dekorativ. En klassiker.

Boligen:

Familien Bergerud Johannesen består av Teresa (31), Tom-Ole (41) og August (snart 9). Rekkehuset ble bygd i 1980, har to etasjer og god planløsning. Leiligheten er på cirka 110 kvadratmeter.

Yndlingsrommet:

Vi koser oss veldig i stua. Vi er en liten familie som liker å være sammen, så vi sitter alltid her, enten vi ser på tv, spiller spill eller hører på musikk. Ettersom jeg er produktdesigner og i tillegg medeier av en sofafabrikk, har jeg designet sofaen vår selv. Den heter Syver.

Kosekroken:

Jeg bruker mye tid på kjøkkenet. Har jeg besøk av venninner, er det der vi sitter, selv om rommet er utslitt og litt stusslig. Det er også her August gjør lekser og vi voksne pusler med ting.

Vi går i gang med oppussing i vår og gleder oss til ny, lekker innredning, nye farger og gode funksjoner.

Stilen:

Jeg vil beskrive den som koselig, men bevisst. Jeg liker det lunt rundt meg, særlig om vinteren. Om våren dropper jeg gardinene og tekstilene, for da vil jeg ha lys!

Jeg liker kvalitet og er lei av ting som ikke varer. I tillegg liker jeg å omgi meg med møbler og ting som betyr noe for meg og har historie, og som ikke bare er fine eller «riktige».

FARGEKLATTER: Aluminiumsfatene har jeg kjøpt på ulike loppemarkeder eller fått i gave i løpet av de  siste 10 årene. Herlige fargeklatter om pynter  opp på bord eller i skap. Alle er produsert i  Norge, og det liker jeg.

FARGEKLATTER: Aluminiumsfatene har jeg kjøpt på ulike loppemarkeder eller fått i gave i løpet av de siste 10 årene. Herlige fargeklatter om pynter opp på bord eller i skap. Alle er produsert i Norge, og det liker jeg. Foto: Foto: Siri Møller

Favorittmøbelet:

TROMPET:  I min familie samler vi på det meste, alt fra tegneserier og musikk til Pokémon-kort og fine steiner. Denne trompeten har jeg fått av pappa, som samler på messinginstrumenter. Det er bare August som klarer å blåse i den, men den har alltid en viktig plass i stua. Den er bulkete, men kul.

TROMPET: I min familie samler vi på det meste, alt fra tegneserier og musikk til Pokémon-kort og fine steiner. Denne trompeten har jeg fått av pappa, som samler på messinginstrumenter. Det er bare August som klarer å blåse i den, men den har alltid en viktig plass i stua. Den er bulkete, men kul. Foto: Foto: Siri Møller

Stolen Hea (bildet) er babyen til firmaet mitt, Gulberg Design. Dette var den aller første stolen Ida og jeg lagde, og vi har fått masse oppmerksomhet for den. Den er i tillegg herlig å sitte i, og jeg synes den er vakker.

Butikkene:

Jeg, som millioner av andre, digger Ikea. Der finner jeg gode ideer til praktiske løsninger på hverdagslige oppbevaringsproblemer. For å få inspirasjon til innredning liker jeg å gå i frittstående møbel- og interiørbutikker. Der finner man ofte de engasjerte og dedikerte møbelmenneskene som er morsomme å snakke med.

Butikker som Kvist og Jane Doe er superspennende, men jeg liker også Living og Hilmers Hus.

Mine nettsteder:

www.moooi.nl har fantastiske produkter

www.ifi.no gir inspirasjon til oppussing og praktiske løsninger.

www.wallpaper.com for å henge med på det som skjer.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning