Mange bruker sommeren på å fikse større og små ting i hjemmet, som å beise terrassen. Men du kan faktisk gjøre en del på høsten også. Så lenge været er tørt kan du for eksempel male huset.

Mange ulike typer

Først må du velge farge, det er ikke nødvendigvis så lett. Kanskje du ender opp med å gjøre som familien Hagen og male ti fargeprøver på rekkverket før du ender opp med den rette fargen?

Du må finne en malingtype som passer for deg og din bolig. Magasinet Bo Bygg og Bolig har samlet informasjon om de ulike typene som finnes:

Sjekk hva som er brukt før

Malermester Magnus Lund hos bedriften Malermester Widar M. Lund forteller at du må gjøre en innsats før du drar til butikken.

- Det viktigste er å finne ut hva slags type maling som er brukt tidligere, sier han.

Det kan fort oppstå problemer om du velger feil.

- Hvis man bruker for diffusjonstett maling på gamle hus er det for eksempel stor sjanse for at det kan begynne å flasse. Dessuten må man passe på at det er nok lufting bak kledningen hvis man skal bruke akrylmaling. Hvis du er usikker på hva slags maling som er brukt bør du kontakte en malemester, sier Lund.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!