Mest populære beisfarger

1. 0623 Burmateak

2. 0676 Tjærebrun

3. 0675 Seterbrun

4. 0686 Kirsebær

5. 0682 Kastanje

6. 0699 Sort

7. 0650 Teak

8. 0647 Telemarksrød

9. 9052 Eksotisk Tre

10. 9063 Sibirsk lerk

I følge Jotuns forbrukerinnsikt er beisbrukerne opptatt av det spesielle utseende en beis gir. De ønsker å fremheve og bevare trestrukturen i panelet. Dessuten blir beis mye brukt til fjellhytter og der passer brune og mørke farger godt mot landskapet. Her er det gjennomgående mye brunfarger som etterspørres.

Naturtrend

- Naturtrenden er helt tydelig i vår. Husfargene skal ha farger fra naturen, og gjerne grått som i stein, skifer og svaberg. Synlig trestruktur på fasadene er mer moderne enn på flere tiår, sier Lisbeth Larsen, fargesjef i Jotun, til Ifi.

Hun foreslår å kombinere beisfargen Jernvitrol med for eksempel vindusomramming eller verandarekkverk malt i Rørosrødt. Gul er også en spennende staffasjefarge til grå beis. Staffasjefarger: maling på listverk, vindskier, hjørnekasser og andre detaljer.

Helhetlig fargevalg

Larsen understreker viktigheten av å tenke helhet når man velger farger, ikke minst bør du huske på grunnmuren når du velger husfarge. Veggfarger, staffasje og mur bør både passe sammen og harmonere med omgivelsene.

Veggfargen er 675 Seterbrun (Trebitt Oljebeis). Staffasje: 1001 Egghvit (Drygolin Vindus- og dørmaling).

BRUN BEIS: Veggfargen er 675 Seterbrun (Trebitt Oljebeis). Staffasje: 1001 Egghvit (Drygolin Vindus- og dørmaling). © Foto: Morten Rakke

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!