Ny vindusmaling

MILJØVENNLIG: Vann og ingen løsemidler i vindusmalingen fra Beckers. © Foto: Produsenten

Vinduene på et hus er utsatt for vær og vind, og rammes av fukt- og råteskader raskere enn andre flater. Det er derfor ekstra viktig med godt vedlikehold.

Mens det tidligere var vanlig med oljebasert maling til vinduene, er det takket være strengere krav til løsemidler banet vei for vannløselige malingssystemer. Den nye malingen er fri for løsemidler og dermed skånsom mot helse og miljø.

To strøk på en dag

Beckers løsning er et malingssystem bestående av grunnolje, grunnmaling og dekkende maling. Malingssystemet skal gjøre at maleren sparer tid. Med den nye vindusmalingen kan man male to strøk med dekkende maling på en og samme dag, mot et strøk om dagen.

- Tester gjennomført av Beckers har vist at den vannløselige malingen faktisk holder på fargen bedre enn de eldre og løsemiddelbaserte malingstypene sier malermester Chresten Nielsen.

Velg syntetisk pensel

Når man maler med vannløselig maling er det viktig å benytte riktig verktøy for best mulig resultat. En myk, syntetisk pensel egner seg best for denne malingstypen sier Chresten Nielsen, malermester og teknisk ansvarlig i Tikkurila Norge AS, som markedsfører og selger Beckers i Norge.

Mer informasjon hos Beckers

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!