Vanskelig å male over veggen

Hvordan male over glatte og harde vegger fra 60-tallet?

Selv gammel og "umulig" maling kan la seg male over.

Selv gammel og "umulig" maling kan la seg male over. Foto: Crestock

Publisert Oppdatert

Jeg har et spørsmål angående toalettrommet på sommerstedet vårt. Vi overtok stedet etter min svigerfar, og jeg ønsker å bytte ut den gule fargen på veggene. Svigerfaren min sier at den malingen som han brukte er så glatt at ingen maling fester seg på den. Det er en spesiell maling som ble brukt for at det skulle være enkelt å vaske veggene. Jeg ønsker så inderlig å male om toalettrommet. Har du kjennskap til denne spesielle malingssorten som ble brukt på bad/ toalett på 60-tallet?

Det finnes maling som er veldig hard og glatt som brukes for å få en slitesterk og lett vaskbar maling. Det går an å male over den. Det du må gjøre er å vaske godt med fettfri såpe som salmiakk eller lignende. Bruk sandpapir (korning 80) og puss lett over. Da vil malingen bli mattere og ny maling får bedre heft.

Mal med heftgrunn først og la det herde godt i minimum ett døgn. Da kan du male over med ny maling og den vil sitte godt. Dersom det er linoljemaling, kan du kun male over med linoljemaling, men sannsynligvis er det ikke linolje. Ut fra det du beskriver, høres det ut som det er en oljemaling og da går det bra å male over.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning