Valg av lister

Bør vi velge samme type lister i taket, langs gulvet og rundt dørene?

Publisert Oppdatert

Vi er i gang med å totalrenovere huset, men står fast på valg av lister. Vi ønsker oss profilerte lister rundt vinduene og lurer på om vi bør velge samme type lister i taket, langs gulvet og rundt dørene også? Finnes det noen regler for valg av lister? Det er normal takhøyde.

Du nevner ingenting om husets arkitektonisk stil. Strengt tatt skal lister ha samme type stil som huset. Det er også riktig å ha samme listverk i hele huset. Hvis huset er i funkis eller moderne stil, vil jeg ikke anbefale listverk i det hele tatt hvis det kan unngås. Ved normal takhøyde, det vil si norsk standard høyde på 240 cm, er det strengt tatt ikke rom for høyere gulvlister enn maksimalt 5-7 cm. Jeg har særlig sans for listsortimentet til Stil-Tre fordi de klassifiserer listverket etter stilepoker, for eksempel sveitser, klassisk og rokokko stil.

Gapro Norge har også en omfattende sortiment. Dere burde også vurdere muligheten til å legge kanalister på gulvet, det vil si gulvlister med hulrom på baksiden for føring av elektriske kabler. Swedoors fotlister i rokokko stil med ledningskjuler er både praktiske og pene. Du får ryddige rom uten ledninger som ligger og flytter overalt.

Nyttige nettadresser:

www.stil-tre.no , www.gapro.no , www.swedoor.no

Lykke til!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning