Toghotell:

Dette toget er et hotell

På den gamle stasjonen i Allingåbro i Danmark står det et tog som er et hotell.

TOGHOTELL: Kunne du tenke deg å overnatte i et gammelt tog?

TOGHOTELL: Kunne du tenke deg å overnatte i et gammelt tog? Foto: Foto: Hege Larsen og Lene Agnete Imbsen

Publisert Oppdatert
LOKOLOTIV: En gang et lokomotiv, men i dag et overnattingssted.

LOKOLOTIV: En gang et lokomotiv, men i dag et overnattingssted. Foto: Foto: Hege Larsen og Lene Agnete Imbsen

Det fine med dette toget er at man ikke trenger løpe for å rekke det, for dette toget tar deg ingen annet sted enn til drømmeland. Toget er gjort om til et overnattingssted som går under navnet Djursland for Fuld Damp. Dette er et "hotell" som passer perfekt for barnefamilier. Her tar man inn for natten i en eldre sovevogn. Du kan leie en kupé for deg selv med seks senger eller kun en enkelt seng. Det er bad, oppholdsrom og kjøkken til disposisjon for gjestene inne på stasjonen.

Dette er overnattingssted som er tilrettelagt for familier med barn, for her er det mange barnevennlige aktiviteter. Den mest spesielle er at man kan leie dressinsykler og oppleve Danmark fra skinnene. De gamle jernbanesporene er 17 kilometer lange. Du kan ta hele turen, eller ta med deg en piknikkurv og stoppe der det passer deg best.

Det er også mulighet for å leie veteranbusser eller kjøre med et gammelt damp tog til og fra Randers.

TOGHOTELL: Slik ser det ut inne i en av kupeenene på Djursland for Fuld Damp.

TOGHOTELL: Slik ser det ut inne i en av kupeenene på Djursland for Fuld Damp. Foto: Foto: Hege Larsen og Lene Agnete Imbsen

Hvis du heller foretrekker det våte element, kan du leie en kano og oppleve den flotte Allingelven, som går helt fra Sjellebro til Grundfjord. Dette er ca 17 km.

For de som er interessert i gamle biler har Djursland for Fuld Damp et eget veteranbilmuseum og pakkhuset finnes et bilverksted fra bestefarstid. Selve overnattingen på Djursland for Fuld Damp er veldig enkel, men en seng i sovevognen koster bare 75 kroner. Det er altså ikke sengen som er i fokus på dette stedet, det er hele opplevelsen som er unik og veldig spennende for barna.

Adresse: Hovedgaden 4, 8961 Allinåbro, Danmark.

Les også:

Rockehotellet på Samsø

Lei feriehus i Danmark

Tilbake til Klikk Reise

STASJONEN: Toghotellet står ved den gamle stasjonen i Allingåbro i Danmark.

STASJONEN: Toghotellet står ved den gamle stasjonen i Allingåbro i Danmark. Foto: Foto: Hege Larsen og Lene Agnete Imbsen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning