Kort sagt:

+ God balanse og styring

+ God sugeeffekt

+ Ingen ledning eller slange

+ Bra batterikapasitet


- Ingen oppbevaring av ekstra munnstykker

- Dyr

Da vi pakket ut denne så det ut som en ordinær håndstøvsuger, om enn med et noe spesielt design. Etter noen noen måneders bruk har den nesten gjort den store støvsugeren arbeidsledig.

Svært effektiv suging

Denne støvsugeren har roterende børster i munnstykket som skuffer støvet opp fra gulvet. Det gjør støvsugingen svært effektiv, vel så bra som de store støvsugerne. Den klarer seg også bra på alle underlag.

Joystick-følelse

Holder du løst og ledig i grepet går støvsugingen uten å bli særlig sliten i hånden.  Først og fremst fordi maskinen er godt balansert og svært enkel å styre.

Det siste skyldes retningen på grepet kombinert med ledd på de rette stedene. Nesten joystick-følelse, tilt til høyre eller venstre, og den styrer dit du vil.

Mange deler

Støvsugeren består av hoveddelen der motoren og oppsamlingsbeholderen sitter, den har et langt rør og munnstykker til ulike overflater. Alt settes sammen og tas fra hverandre med et enkelt klikk.

Maskinen er enkel å betjene med godt grep og bryter. I tillegg har den to hastigheter som betjenes med en bryter på toppen.

Du har ingen steder å oppbevare de andre munnstykkene når du støvsuger. Det er noe upraktisk, om du ikke tar i bruk lommene.

Beholder og tømming

Støvbeholderen så skummelt liten ut, men viste seg å ha grei kapasitet. Du slipper unna med kun en tømming på en middels runde.

Dette blir ofte litt tukling og søl på en poseløs støvsuger. Slik er det her også. Tipset er å ta av røret, holde støvsugeren ned i en bærepose og dra i utløseren.

Batteri og oppbevaring

På normal sugestyrke oppgir produsenten 40 min, den reduseres noe avhengig av hvilket munnstykke du bruker. Uansett har du nok batterikraft til å gå over gulvene på en middels bolig.

 

Støvsugeren kommer med et stativ du henger på veggen, der støvsugeren også lades. Der tar den minimalt med plass. Oppbevaring av munnstykkene må du lage et eget opplegg for.

Joystick: Munnstykket svinger til den siden du tilter grepet. © Øivind Lie

I balanse: Støvsugeren har godt grep og god balanse. © Øivind Lie

Utstyr: Støvsugeren kommer med munnstykker til alle formål. © Øivind Lie

 

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Dyson
Pris 6099

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!