Innredning av bolig

Stilrent med svart

En rolig innredning i svart, krystall og sølv går igjen i eneboligen.

Sist oppdatert
EIEREN. Mette hadde egentlig lyst på en gammel murvilla, men hadde verken tid eller lyst til å sette i gang med oppussing.
EIEREN. Mette hadde egentlig lyst på en gammel murvilla, men hadde verken tid eller lyst til å sette i gang med oppussing. Foto: Foto: Linnea Press

Mette og Jesper Lindskov lette en stund etter drømmehuset. Da dette huset dukket opp, var de ikke i tvil. Huset var nyoppusset av de tidligere eierne, og paret kunne flytte rett inn.

Men helt fritt for forandringer ble det ikke.

Svart inspirasjon

På kjøkkenet har de skiftet vask, bordplate og blandingsbatteri, og på badet i andre etasje har de skiftet dolokk fra kirsebærtre til svart og malt speilrammen også svart.

Les også: Restaurert fra kjeller til tak

Det har også gått med tid til tapetsering og maling, og ute er det blitt stor terrasse foran og flere bed bak huset, der det før bare var en stor gressplen.

På den overbygde terrassen er det god plass til middagsgjester, og til at hunden Viktor kan få seg en løpetur i hagen.

Svart og sølv

Når du kommer inn i huset, blir du møtt av ro, orden og enkel innredning. Svart, krystall og sølv går igjen i alle rom, sammen med fine tapeter, flotte speil, loppefunn og arvestykker som gir et veldig personlig preg.

Les også: Slik får du sunne stueplanter

Mette elsker å gå på loppemarkeder, og er ekspert på å sikre seg gamle møbler som naboene gjerne vil bli kvitt. Hun gjør selv i stand møblene, sliper og maler dem svarte.

Lopper og design

Kaminen i stuen følger med fra huset ble bygget i 1929 og står i original utgave i ren marmor. Det er et litt majestetisk preg på stuene, men likevel med fin atmosfære og hygge. Nye designmøbler, som Piet Hein-spisebordet og Syveren-stolene fra Arne Jacobsen, er satt sammen med gamle loppefunn og arvestykker som gjør innredningen personlig.

Mette kjøper møbler som hun kan gjemme rotet i, som puffer, skjenker, kommoder, skap og esker.

GAMMELG OG NYTT: I den andre stuen er sofakroken. Sofaene er fra Ilva (www.ilva.dk), som også sender varer til Norge. Sofabordet er et av Mettes loppefunn, og hun har skiftet ut bordplaten med hvit mosaikksten og malt bordet svart.
GAMMELG OG NYTT: I den andre stuen er sofakroken. Sofaene er fra Ilva (www.ilva.dk), som også sender varer til Norge. Sofabordet er et av Mettes loppefunn, og hun har skiftet ut bordplaten med hvit mosaikksten og malt bordet svart. Foto: Foto: Linnea Press

Smart løsning

På kjøkkenet er det ikke så mye plass, men koselig er det. Her nytes utsikten til hagen, og dessuten er det praktisk med direkte utgang til den overbygde terrassen.

Bak kjøkkenet er trappen opp til andre etasje. Også her oppe er innredningen enkel. Fra soveværelset er det walk-in-closet med plass til hele garderoben.

Les også: Se New York fra en ny vinkel

Badespeilet er nok en smart løsning. Det er et skyvespeil, og de dype hyllene bak blir selvfølgelig utnyttet som kjærkommen skapplass.

Les mer på Klikk.no:

Knockout på influensaen

Slik sliper du kokkekniven !

Denne saken ble første gang publisert 24/11 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også