Kort sagt:

+ Energismart

+ God kondensator


- Middels tørkeresultat

Samsung-trommelen er blant de mest energiefektive, men det hjelper lite når tørketresultatet er middels.

Les hele saken

Tørking: 3

Hvor godt maskinen tørker klærne med automatprogrammer, målt i restfukt i klærne etter programmet, sammenlignet med en idealverdi.

Ved stor, skaptørr bomullsvask blir klærne for varme, dvs. de har negativ restfukt (-1,6 %) i forhold til idealverdien. Liten bomullsvask gir derimot litt for mye restfukt, mens også syntetisk vask gir for tørt resultat (-1,7 %), som i praksis kan bety krymping. Best tørkeresultat på stryketørr vask.

Tørketid : 4

Hvor lang tid det tar å tørke klærne med de angitte programmene.

Stor bomullsvask: 1 t. 32 min; liten skaptørr bomullsvask: 1 t. 20 min.; stor strykeklar bomullsvask 1 t. 14 min; Stor vask av syntetisk tøy: 1 t, 16 min.

Kondenseringseffektivitet: 5

Hvor bra kondensatoren fanger opp fukten fra klesvasken. En maskin med dårlig karakter på dette punktet kan gi høy luftfuktighet i rommet den er plassert i.

Målt i prosent: 91 %, som er svært bra.

Jevnhet i tørkingen: 3

Vi har også vurdert jevnhet i tørkingen, dvs. om ulike typer plagg, for eksempel jeans og putetrekk, er like tørre etter tromling.

Noe ujevn tørking.

Krølling: 2

Vi har vurdert hvor krøllete skjorter blir etter en tromling på programmet for syntetisk vask.

Den krøller skjortene for mye, i likhet med alle tromlene i testen. Et tegn på at skjorter ikke bør tromles i det hele tatt.

Brukervennlighet : 4

Hvor enkelt det er å bruke og behandle trommelen, bedømt av et ekspertpanel. Noen maskiner mangler mikrofilter. Og noen maskiner har selvrensende kondensator, som styrker karakteren.

Toppkarakterer for vannbeholderen. De andre aspektene som er karaktersatt: brukerveiledning (3), fylling og tømming av maskinen (5), programvalg (4), lofilter (4), mikrofilter (3) og kondensator (3).

Energiforbruk: 5

Hvor mye energi maskinene bruker i testprogrammene. Testen gir et mer korrekt bilde enn produsentens egne spesifikasjoner. Energimerking er produsentens – skalaen går fra A+++ til D.

Meget bra! Varierer fra 0,8 kWh til 1,0 kWh i de fire programmene som er testet. Energiklasse A++.

Lydnivå : 3

Målt teknisk og bedømt av et testpanel på fem personer.

Bråker endel.

Spesifikasjoner

Produsent Samsung
Pris 7 499,00
Type trommel Varmepumpe
Kapasitet 7 kg
Energiklasse A++
Energiforbruk (full trommel med bomullsvask) 1,0 kWh
Vekt 43 kg
Forhandlere Expert
Se alle spesifikasjoner

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!