Da jeg ble singel, bestemte jeg meg for å ta den helt ut

- Jeg har alltid vært spesielt glad i svart, og da jeg ble singel bestemte jeg meg for å ta det helt ut. En mann ville aldri gitt meg frie tøyler til å innrede leiligheten slik som jeg har gjort nå, smiler Monica Biering Hammer.

Les også: Kjæresten irriterer deg mest.

Dristig eleganse

Da hun overtok leiligheten for få år siden, fremsto den i en litt annen drakt: Gulvet var gulnet furu, og veggene var malt i skjærende rosa og blått.

- Man kan vel si jeg har satt et annerledes og dramatisk preg på hjemmet mitt, smiler Monica, og innrømmer at noen besøkende får sjokk første gangen de kommer inn i leiligheten. Men langt flere elsker den dristige elegansen.

Inspirasjonen henter hun fra interiørmagasiner og historiske stiler. Arvede møbler fra besteforeldre og oldeforeldre er satt i stand med nye farger og tekstiler.

- Jeg er så glad i gamle ting, de har sjel og detaljer som jeg liker å fremheve, sier Monica

Les mer om antikviteter.

Mal med høstens trendfarger.

Å legge soverommet der kjøkkenet lå før, ga en mer dynamisk planløsning.

DYNAMISK LØSNING: Å legge soverommet der kjøkkenet lå før, ga en mer dynamisk planløsning. De hvite putene i sengen er valgt med tanke på å skape en brytning mot det svarte. Speilet er en gave fra far, lampettene er kjøpt i en bruktbutikk og sengeteppet er fra Ellos. © Foto: Maria Reme

De klassiske gjenstandene, blant annet det gamle pianoet, er plassert i en dramatisk setting med mer moderne innslag for å bryte opp stemningen. Men møblene og gjenstandene av nyere dato skal være nøytrale.

- Ellers stjeler de oppmerksomheten fra arvemøblene, mener Monica.

Les også: Innred med humor!

Nye funksjoner

Alt er imidlertid ikke like helsvart.

- Egentlig ønsket jeg også å ha kjøkkenet svart. Det ble for mørkt, dessverre, men det som er fint er jo kontrasten mellom det hvite og det svarte. Selve interiøret blir mer fremhevet slik, synes Monica.

Kjøkkenet er hjertet i boligen, og er et naturlig samlingspunkt.

Les også: Frokostguide for barn.

- Dette rommet brukes til alt, og er et flerbruksrom for meg og sønnen min på fire år. Spisebordet er skreddersydd kjøkkenets lengde, og er en benkeplate bestilt på mål. Bordbeina fant jeg på Skeidar.

Les mer på Klikk.no:

Kjør på ski som Bond

Hotell: Room-mate, urbant og trendy

Det perfekte morgenritualet

Svart bad

FARGEN ENDRER SEG: Den svarte fargen på badet endres med lyset i løpet av dagen. Noen ganger oppleves den med et ispedd av grønt. Speilet på veggen og de svarte flisene skaper sammenheng med resten av stilen i leiligheten. Innredningen er fra Kvik, og speilet er fra Skeidar. Badekaret er kjøpt over Internett på www.dittnyebad.no. © Foto: Maria Reme

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!