Selv om oppvaskmaskinen din trolig durer og går hver dag, er det visse ting du ikke kan vaske i maskinen.  

Fine vinglass eller andre glassgjenstander som enten ikke passer eller ikke skal utsettes for maskinvask, bestikk av tre og store gryter og panner med vanskelige rester, er eksempler på oppvask du helst tar for hånd. Sølvtøy skal også holdes unna maskinen. 

Vi har derfor testet et utvalg oppvaskbørster, for å se nærmere på kvaliteten. Og det er store forskjeller, viser det seg.

Fint og grovt

Dermed kommer du ikke unna oppvaskbørsta! Og godt verktøy gjør selvsagt jobben lettere. I denne testen har fem testfamilier brukt børstene i omtrent 6 uker.

Vi har lagt vekt på hvor gode børstene er til vask av skjøre, fine gjenstander, som fine glass, og til grov oppvask slik som langpanner med rester eller gryter som krever litt ekstra innsats med børsta. På den måten har vi testet de vanligste bruksområdene for en oppvaskbørste.

Børstene utgjør et representativt utvalg fra dagligvarebutikker samt fra altmulig-butikker som Clas Ohlsson, Nille og Ikea.  I tillegg har vi med 2 børster i alternativ utforming. 

Slik testet vi

Totalt er det 11 oppvaskbørster med i denne testen. Alle børstene er testet av fem testfamilier i 6 uker, som har vurdert hvor godt børstene er egnet til ulike typer oppvask.  I testen er det gitt delkarakterer for finvask, grov vask og slitasje.

Testene av hver enkelt børste finner du under.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!