Har du vært uheldig og sølt rødvin på sengetøyet, yndlingsplagget, eller på duken?

Line Bergh Johansen er PR Marketing Director i Arcus, Norges største leverandør av vin og brennevin. Hun forklarer til Klikk.no at når du skal kose seg med et glass vin hender det at uhellet er ute og du søler på klær eller møbler.

- Det beste man kan gjøre er å fjerne flekken så raskt som mulig, før den har tørket.

- Bland BioTex eller Vanish med varmt vann og skum godt. Ha det på flekken, la det virke litt og skyll deretter med vann, råder hun.

Natron mot rødvinsflekker

Rajka Alisa hos Hvit Snipp renseri har følgende råd til vanskelige rødvinsflekker:

- Hell to store skjeer med natron i lunket vann. La plagget ligge oppi noen minutter, så skal flekkene være borte, forklarer hun til Klikk.no.

Kokende melk mot rødvinsflekker

Vi har trålt nettet for å finne det beste kanskje mest uvanlige tipset; nemlig å bruke kokende melk for å fjerne rødvinsflekkene.

Dette rådet har vi selvsagt testet selv, og kan med sikkerhet si at det fungerer.

RØDVINSFLEKK: Her har vi sølt rødvin på putevaret, og venter 10 minutter før vi legger flekken i kokende melk. © FOTO: Marte Korsbrekke

putevar med rødvinsflekk rødvinsflekk på tekstil

RØDVINSFLEKK: Ikke spesielt lekkert med rødvinsflekk på putevaret. © FOTO: Marte Korsbrekke

Dekk rødvinsflekken med kokende melk

Har uhellet først vært ute og du har sølt rødvin på klærne, duken eller kanskje sengetøyet? Fortvil ikke, kok bare opp litt melk i en gryte. Mens gryten fremdeles står på platen, dypp tekstilet nedi slik at rødvinsflekken blir dekket.

La melken virke noen minutter.

VARMT SKAL DET VÆRE: La melken koke opp. © FOTO: Marte Korsbrekke

putevar i kokende melk rødvinsflekk

MELK PÅ FLEKKEN: La gryten bli værende på platen, men slå av varmen. Sørg for at hele flekken blir dekket med melk. © FOTO: Marte Korsbrekke

Så god som ny

Etter behandling med kokende melk er rødvinsflekken fullstendig borte. Det vil selvsagt være naturlig å kjøre tekstilet i vaskemaskinen etter dette, men vi valgte å ikke gjøre dette, slik at vi bedre kunne illustrere hvor effektiv melken er på flekkene.

putevar sengetøy pute

BRA RESULTAT: Slik ser putevaret ut etter det har tørket. Rødvinsflekken er helt borte. © FOTO: Marte Korsbrekke

Putevar

FLEKKFRI: Putevaret har blitt så god ny igjen, etter at flekken ble behandlet med kokende melk. © FOTO: Marte Korsbrekke

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!