Rengjøring er noe vi nordmenn bruker mindre og mindre tid på, og stadig flere nordmenn hyrer inn vaskehjelp for å løse tidsklemma og få mer tid til å nyte i hjemmets lune rede.

Tidsbruksundersøkelsen 2010 fra Statistisk Sentralbyrå (SSB) viser at fem prosent av den voksne befolkning benytter slik hjelp. Undersøkelsen viser også at det er klart vanligere å kjøpe rengjøringstjenester i Oslo og Akershus enn i landet for øvrig, og da særlig Vestlandet, Trøndelag og Nord Norge.

Bonytt.no har gjennomført en prisundersøkelse blant firmaer som tilbyr renholdstjenester i private hjem. Vi vil understreke at dette er en ren prissammenligning og har blant annet ikke vurdert kvalitet og leveringsdyktighet.

Vær oppmerksom på at noen renholdsbedrifter har inkludert merverdiavgiften i prisene, mens hos andre kommer den i tillegg. Sørg alltid for å avtale pris på forhånd, så unngår du potensielle overraskelser som transportavgift og utstyrstillegg.

Dette er prisene basert på

Når vi forhørte oss om priser hos de ulike renholdsbyråene, tok vi utgangspunktet i følgende eksempler:

1.eksempel: Vanlig "fredagsvask" (hovedsakelig gulvvask og støvtørking) av en 60 kvm 2-roms leilighet på ett plan, gjennomsnittelig møblert, ingen husdyr, og hvor det bor to personer.

2.eksempel: Vanlig "fredagsvask" av en 100 kvm rekkehusleilighet på to plan, gjennomsnittelig møblert, ingen husdyr, og hvor det bor tre personer.

3.eksempel: Vanlig "fredagsvask" av en 150 kvm enebolig på tre plan, gjennomsnittelig møblert, ingen husdyr, og hvor det bor fire personer.

I tillegg til "fredagsvasken" er det en egen tabell for estimert kostnad ved flyttevask av leilighet/bolig tilsvarende de ulike eksemplene.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!