Vi har tidligere løst mysteriet om de rampete sokkene som velger å forlate partneren sin, og hvordan du skal hamle opp med ulydige vaskemaskiner som blir sure av å holde for lenge på klærne.

Nå har vi svaret på muligens den største gåten av dem alle; hvordan brette et formsydd laken.

Ja, du leste riktig- det er faktisk mulig.

Tem lakenet

Du ruller det kanskje sammen som en ball og stenger det brutalt inn bak lukkede dører?

Riktignok kommer de i mange forskjellige farger og størrelser, men én ting har de likevel til felles: De trives best når de er ukrøllede, myke og rynkefri.

Så hvis du alltid har irritert deg over disse uformelige tøystykkene som ikke lar seg temme, så bør du absolutt få med deg dette.

Brett med respekt

Nedenfor ser du en video som viser deg veien å gå for å få et lykkeligere laken- selv når du ikke ligger på det - alene eller i selskap med andre.

Ikke bare lett med brett

Kunderådgiver hos Jysk, Venche Anita Lidahl, forklarer til bonytt.no at denne metoden med bretting av laken har vært kjent siden rundt 2009.

- Jeg har forsøkt den selv, men jeg har rett og slett ikke nok lange ermer til å få det til korrekt, forteller hun.

Ikke helt unikt

Innkjøper hos Princess, Bitta Andersen, opplyser til Klikk.no at denne brettemåten er veldig lik måten produsentene deres bretter lakene på i produksjon.

- Hvis du åpner et nytt laken og legger merke til hvordan det er brettet så ser det nok veldig likt ut, understreker hun.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!