Kjøkkenet er for de fleste boligens mest brukte rom. Det er her du lager mat, behandler råvarer, vasker opp og kaster søppel. I tillegg til spiser, så klart. Da er det kanskje ikke så rart at ekspertene råder oss til å ikke slurve med rengjøringen eller vaske feil nettopp her.

- De fleste vasker temmelig regelmessig på kjøkkenet, men mange får ikke med seg alt, eller vasker på en måte som gjør at det ikke blir rent nok eller rent overalt, sier Charlotte Sagvik hos Citymaid hos Citymaid Hjemmerservice AS til Klikk bolig.

- Det er en del steder som blir skitnere enn andre, eller som mange utsetter å gjøre noe med helt til det faktisk blir en mye større jobb enn det trenger å være.

Problemene alle sliter med

Mange sliter med vanlige kjøkkenproblemer som mikrobølgeovn som matrester har brent seg fast i, fettbelegg på overflater og en oppvaskmaskin som har begynt å lukte vondt etter hver vask - uten å helt vite hvordan de skal takle problemet.

- Det mest viktige når det kommer til rengjøring, både på kjøkkenet og også ellers i boligen, er å ikke utsette det, sier Sagvik.

- Alt blir som regel verre om man ikke tar tak i problemet med en gang, og man lager seg bare større og mer jobb.

Så hva venter du på? Her er tipsene som hjelper deg takle noen av de vanligste kjøkkenkrisene:

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!