Plass under skråtaket

Vanskelig å innrede under skråtaket.

Publisert Oppdatert
I andre etasje i huset vårt skrår taket helt ned til gulvet. Rommene er derfor vanskelige å innrede. Datteren min på 7 år trenger plass til lekene sine. Er det lurt å dekke skråveggen med skyvedører slik at lekekasser kan gjemmes der så det ser mer ryddig ut? Det andre rommet ønsker jeg å innrede til et garderoberom. Det finnes jo ikke skapplass pga. av skråtaket. Har du noen ideer til smarte løsninger her?

Det kan være vanskelig å innrede slike rom, men her gjelder det å være kreativ. På rommet til datteren din kan du dele opp rommet med små delevegger. Lag for eksempel en soveseksjon og en lekeseksjon. Da får du noen vegger å montere skap på. Er det litt størrelse på rommet, kan du lage en øy i midten med kjøkkenskap rygg-mot-rygg og en benkplate oppå. Da er det tilgang til hyller og skuffer fra begge sider med plass til masse leker.

Det er også mulig å henge en ramme ned fra taket som du monterer overskap på. Rammen må festes i takbjelkene. Ditt forslag om å montere skyvedører er ingen dum idé, men det blir jo litt trangt for voksne og komme til under skråtaket. Til garderoberommet ville jeg søkt profesjonell hjelp. Det finnes bedrifter som har spesialisert seg på det. Mange leverer garderober som er tilpasset skråtak. Søk litt på internett så finner du flere bedrifter som skreddersyr skap. Det er relativt kostbart, men du kan få noen gode ideer til hvordan du kan gjøre det selv.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning