Peisovner

Stålplateovner - fordeler og ulemper

Stål gir best kontroll over temperaturen.

KLEDD I STÅL: Den nye stålovnen Scan 58-8 skiller seg fra konkurrentene pga det skjulte varmelagringssystem i toppen som gjør at varmen varer lenge etter at forbrenningen er avsluttet, www.ildstedet.no.

KLEDD I STÅL: Den nye stålovnen Scan 58-8 skiller seg fra konkurrentene pga det skjulte varmelagringssystem i toppen som gjør at varmen varer lenge etter at forbrenningen er avsluttet, www.ildstedet.no. Foto: Foto: Scan

Publisert Oppdatert

Hva er det?

  • Stålplater. Oftest svart- eller grålakkert, men finnes også i andre farger samt i børstet utgave.

Hva er fordelene?

  • Stort utvalg.
  • Relativt lav vekt.
  • God temperaturstyring. Stålplatene er ofte tynne, og magasinerer dermed ikke så mye varme. Dermed har du større kontroll over temperaturen: Ovnen varmer opp rommet hurtig, og blir raskt avkjølt når glørne er brent ut.

Hva er ulempene?

  • Ikke like varmebestandig som støpejern.
  • Konstruksjonen er gjerne mindre stabil fordi godset er tynnere. Det kan gi knirkelyder i konstruksjonen under fyring.

Hva er prisen?

  • Fra kr 4000 (små ovner) og 10 000 kr (mellomstore ovner)

Les også:

Støpejern - fordeler og ulemper

Kleberstein - fordeler og ulemper

Kakler - fordeler og ulemper

Betong - fordeler og ulemper

Innsats - fordeler og ulemper

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag