Orden i hyllene

Hvordan kan jeg skjule rotet?

Sist oppdatert

Har du noen tips til hvordan jeg kan skjule rotet i de åpne reolene mine? Jeg har en hel vegg med stigereoler som er fylt opp med alt fra gamle studiebøker og stygge ringpermer til romaner, stereoanlegg og kurver med strikketøy. Kan du hjelpe?

Anita, Bergen

Løsningen på problemet ditt er todelt: Først og fremst må du foreta en knallhard sortering av de tingene du virkelig trenger å ha lett tilgjengelige, og de som enten kan kastes, gis bort eller i beste tilfellet stues vekk på loftet/ boden. Deretter kan du kjøpe noen fine kurver eller esker og bruke dem til alle småtingene. Kurver eller esker bør matche i størrelse, form og farge.

Bøkene stiller du opp etter høyde og farge hvis mulig. Ringpermene ville jeg pakket vekk med mindre du har viktige dokumenter du vil ha lett tilgang til. Hvis så er tilfelle, vil jeg anbefale å kjøpe nye permer i farger som passer sammen med reolen, eskene eller kurvene og interiøret ellers. Du kan også henge opp et flott gardin foran reolen for å skjule det hele. Uansett, en skikkelig opprydning vil gi deg ro i sjelen!

Denne saken ble første gang publisert 27/05 2008, og sist oppdatert 28/04 2017.

Les også