Oppussing av bad

Badet var ikke pusset opp siden 80-tallet

Se hvordan det nye badet til Louise og Marcus ble!

FØR OG ETTER: Paret var  ikke begeistret for de grønne og hvite flisene på det gamle badet. Dusjdører som kan foldes inn eller ut ble valgt for å frigjøre mest mulig plass når dusjen ikke er i bruk.
FØR OG ETTER: Paret var ikke begeistret for de grønne og hvite flisene på det gamle badet. Dusjdører som kan foldes inn eller ut ble valgt for å frigjøre mest mulig plass når dusjen ikke er i bruk. Foto: FOTO: Privat
Sist oppdatert

Produktinformasjon

  • De lysegrå mosaikkflisene på veggen med speilet, gir et flott spill i dagslyset.
  • Flisene er fra Höganäs og heter Glassmosaikk, hvit miks 20 x 20 mm.
  • Flisene på vindusveggen er fra samme sted. De heter White matt og er 250 x 400 mm.
  • Speilet fra Hafa har integrerte belysning.
  • Vannkranen heter Tara Logic og er fra Dornbracht.

Da familien på tre flyttet inn i sin nye leilighet, sto nytt bad øverst på ønskelisten.

Badet var ikke pusset opp siden 80-årene, og tiden hadde satt sitt preg på rommet.

- Det var gammelt og slitt, skapene i gulnet bøk var alt for dominerende, og dusjhjørnet tok for mye plass, sier Louise til Rom123.

Bortgjemt dusjhjørne

Paret valgte isteden dusjdører i glass som kan foldes inn når dusjen ikke er i bruk. Dermed blir dusjhjørnet nærmest gjemt bort.

I tillegg er det blitt bedre plass til datterens lille badekar, som hun elsker å bruke. Dusjløsningen gir en optimal utnyttelse av plassen, og får badet til å virke mer innbydende.

Stilen er enkel, ren og lys. Selv om det er valgt en miks av tre ulike fliser, er resultatet både moderne og minimalistisk.

Det ble valgt hvite fliser til veggen, grå til gulvet og glassmosaikk ved speilveggen og i vinduskarmen.

- Leiligheten ligger i femte etasje, så det er et fantastisk lysinnfall i rommet. Vi ville at valget av fliser skulle gjenspeile det vakre nordiske lyset. Mosaikkflisene gir badet et fint særpreg uten at de er alt for dominerende, sier Louise.

Ville gi badet et luksuspreg

Paret valgte eksklusive kraner og armaturer for at badet skulle utstråle luksus.

- Badet vil jo bli brukt hver dag i mange år fremover, så vi gikk for skikkelig god kvalitet.

FØR: Badet på 4 kvadratmeter virket ekstra trangt med alle skapene i gulnet bøk. Paret var heller ikke begeistret for de gamle grønne og hvite flisene.
FØR: Badet på 4 kvadratmeter virket ekstra trangt med alle skapene i gulnet bøk. Paret var heller ikke begeistret for de gamle grønne og hvite flisene. Foto: FOTO: Privat
FRIGJØR PLASS: Dusjdører som kan foldes inn eller ut ble valgt for å frigjøre mest mulig plass når dusjen ikke er i bruk. Denne modellen heter Linc Angel og har et diskret terningmønster som passer til mosaikken. DISKRET SKAP: Servantskapet med skuffer rommer like mye som de gamle skapene, og det er mer diskret. Skapet heter Viskan og er fra Aspen. Speilet med integrert belysning er fra Hafa. Pendelen i røkt eik er fra Nevvvorks.
FRIGJØR PLASS: Dusjdører som kan foldes inn eller ut ble valgt for å frigjøre mest mulig plass når dusjen ikke er i bruk. Denne modellen heter Linc Angel og har et diskret terningmønster som passer til mosaikken. DISKRET SKAP: Servantskapet med skuffer rommer like mye som de gamle skapene, og det er mer diskret. Skapet heter Viskan og er fra Aspen. Speilet med integrert belysning er fra Hafa. Pendelen i røkt eik er fra Nevvvorks. Foto: FOTO: Tia Borgsmidt

Louise og Marcus er fornøyde med resultatet, og skulle de valgt på nytt, ville de gjort det på akkurat samme måten.

- Badet er blitt et lekkert og innbydende moderne rom. Det er et hyggelig sted å være, hvor man kan få en deilig dose lys – selv på en mørk vinterdag.

Hvitt en vinner

Synnøve Andersen, markedskoordinator i Bademiljø, er imponert over hvordan det nye badet til Louise og Marcus ble.

- Dette ble et flott bad med en lys og moderne stil. Ved å velge fliser i ulike størrelser synes jeg eierne har klart å sette et personlig preg på badet som gjør at det skiller seg ut, sier hun og fortsetter:

- Det passer også godt inn med et servantbatteri som også gjør litt ut av seg. Badet ser lekkert ut!

5 tips til badet

  • Dusjvegger som kan foldes frigjør verdifull plass på små bad.
  • Velg et speil med integrert belysning, så kan du heller henge en dekorativ lampe fra taket.
  • Ved å bruke ulike nyanser av samme farge i ulik glans, får du et diskret fargespill.
  • Legg litt penger i detaljer som en eksklusiv kran, det løfter helhetsinntrykket.
  • En dekorativ metallkurv er fin til små håndklær og kluter.

Som i andre rom i hjemme våre, er vi nordmenn glade i å ha det lyst og fint også på baderommet.

- Hvitt er en sikker vinner når nordmenn skal pusse opp badet og er et trygt og tidløst valg, sier Andersen.

- Vi ser likevel at nordmenn tør å velge litt annerledes enn før. Jeg har vært i kontakt med Dansani, som melder om økende etterspørsel etter naturlige materialer (treverk), og Foss Bad, som melder om økende interesse på naturlike fronter. Det vil si fronter i melamin eller folie med trestruktur og farge, legger hun til.

KRAN MYE Å SI: En eksklusiv vannkran kan gjøre mye for helhetsinntrykket. NATURMATERIALER: Med fin tannbørste og kam i naturmaterialer er det ingen sak å ha dem stående fremme. Den lille mintfargede krukken er fra casalinga.dk, mens kammen og tannbørsten er fra HAY.
KRAN MYE Å SI: En eksklusiv vannkran kan gjøre mye for helhetsinntrykket. NATURMATERIALER: Med fin tannbørste og kam i naturmaterialer er det ingen sak å ha dem stående fremme. Den lille mintfargede krukken er fra casalinga.dk, mens kammen og tannbørsten er fra HAY. Foto: FOTO: Tia Borgsmidt
LEKKERT I KARMEN: I vinduskarmen går glassmosaikkflisene igjen. Her kan Louise stille ut smykker og småting. Metallkurven fra retrovilla.dk er fin til oppbevaring av kluter og små håndklær.
LEKKERT I KARMEN: I vinduskarmen går glassmosaikkflisene igjen. Her kan Louise stille ut smykker og småting. Metallkurven fra retrovilla.dk er fin til oppbevaring av kluter og små håndklær. Foto: FOTO: Tia Borgsmidt

Denne saken ble første gang publisert 17/04 2015, og sist oppdatert 29/04 2017.

Les også