Pusse opp stue

Dette kostet forvandlingen:

Hylleseksjon (Ikea-skrog og møbelsnekker): kr 39 500

Snekker og maler (v/ Mur og Puss Brabarczyk): kr 75 000

Belysning: kr 8 000

Parkett: kr 15 200

Elektriker: kr 25 000

Møbler: kr 51 000

Totalt: kr 213 700

Nordmenn er på verdenstoppen i oppussing, og det er fort gjort å la seg rive med.

Mens noen liker at håndtverkere gjør jobben, er det mange som ønsker å gjøre oppussingen selv. John Ivar Andresen var lenge en av dem.

Til slutt ønsket han imidlertid hjelp til å fullføre oppussingen i stuen, og kom med følgende utfordring til Bonytthjelpen:

«Boligen er preget av at jeg har gjort ting selv. Nå er vi klare for kvalitetsløsninger.»

Total forvandling

Da interiørarkitekt Cecilie Claussen skulle gå løs på boligen, valgte hun å utvide åpningene slik at alle rommene låner areal av hverandre. Boligen har med andre ord ikke blitt større - det bare føles slik.

Hvorfor er den nye løsningen bedre enn den forrige?

Sirkulasjonen i førsteetasjen er mye bedre nå. Man beveger seg friere mellom rommene. Det skyldes at åpningene er større og at vi har fjernet lenestolene og satt inn en hjørnesofa i stedet. Når flyten er god, merker man det ikke, men når den er dårlig kjennes det.

Hva er fordelen med den plassbygde hylleseksjonen?

At den er helhetlig. Det ser finere ut enn løse oppbevaringsmøbler. I hyllene kan beboerne sette frem personlige ting som betyr noe for dem, som bøker, mens mindre fine ting kan stues vekk i de 60 cm dype skuffene langs gulvet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Pusse opp stue

PLASSBYGD: Langs den ene stueveggen står et spesial­tilpasset oppbevaringsmøbel, bygget av moduler fra Ikea. Bak den skyvbare platen skjuler det seg en tv. Hyllen er forfinet av møbelsnekker James Bagshaw fra Woobii Furniture. Lenestolen er fra Hay. © FOTO: Niklas Hart

Flere funksjoner

Er det ikke skummelt at løsningen er låst, om en skulle angre seg?

Dersom en ønsker stadige forandringer, jo. Men hvis en skal tenke funksjonalitet, så er en nødt til å ta noen valg og tørre å slå inn en spiker. For denne familien er den beste løsningen å legge oppbevaring til den ene stueveggen og plassere sittemøblene mot den andre. Da blir avstanden til tv-en kortere og riktigere.

Hva er hensikten med den skyvbare platen?

Den gjør at hyllen kan fylle flere funksjoner. Man kunne for eksempel skjule en tv der, eller noe annet som man ikke ønsker skal synes hele tiden. Dessuten gjør den hylla mindre statisk. Man endrer uttrykket ved å variere platens posisjon. Det er også mulig å hekte den helt av.

Pusse opp stue

STØRRE PLASS: 1. Kjøkkenets plassering er den samme, men rommet føles større nå som åpningene mot tilstøtende rom er utvidet. 2. Parketten ble erstattet med hvitoljet eikeparkett fra Parketthuset og veggene er kraftig lysnet (fargekode NCS S 0500-N). Sofabordet i eik er fra A. Huseby. Sidebordet og putene er fra Hay. © FOTO: Niklas Hart

Vil du lese flere slike saker? Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg Klikk Bolig på Facebook.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!