pusse opp entré

Slik ble entreen med interiørarkitektens hjelp

Nå er entreen også blitt et hyggelig sted å være.

PUSSE OPP ENTRÉ: Entreen var bare et rom for oppbevaring, men nå er den også blitt et hyggelig sted å være. FOTO: Niklas Hart.
PUSSE OPP ENTRÉ: Entreen var bare et rom for oppbevaring, men nå er den også blitt et hyggelig sted å være. FOTO: Niklas Hart.
Publisert

Med interiørarkitektens løsning på entreen gikk det fra å være et oppbevaringsrom til å faktisk se trivelig, men stilfull ut.

- Nisjen i veggen skaper romfølelse. I tillegg er den praktisk, sier Cecilie Claussen, interiørarkitekt, til magasinet Bonytt.

Slik ble entreen fikset

Hvorfor er den nye løsningen bedre enn den forrige?

Ved å bygge en nisje allerede ved inngangsdøren opplever man entreen som mye større når man kommer inn. Nisjen utvider rommet. Dessuten finnes det nå et sted man kan sette seg ned og ta på sko, eller legge fra seg en veske eller et skjerf mens man er på farten.

Hvor fornuftig var det å redusere oppbevaringsvolumet?

For beboeren var det tilstrekkelig med oppbevaring her allerede. Nisjeløsningen går på bekostning av oppbevaring, men gir samtidig noen nye kvaliteter som var viktige. Før var entreen som en tunnel man måtte toge igjennom, mens nå er det et sted man kan stoppe litt opp i.

Er ikke skyvedører mer effektivt i et smalt rom?

Jo, det kan være optimalt for å spare plass. Men slagdører er også en god løsning så lenge de ikke hindrer gangbanen når de slår ut i rommet. Derfor er dørene vi har brukt bare 50 cm brede.

Hvilke alternative løsninger vurderte dere?

Den typiske løsningen ville vært å sette inn en kommode, et skoskap, et garderobeskap og en stol. Fire løsrevne elementer, altså. Da brekkes rommet opp, og mye plass går til spille mellom møblene. I mindre rom som entreer og soverom der mye skal oppbevares anbefaler jeg vanligvis å integrere alle funksjonene. Slik utnytter man volumet bedre, og uttrykket blir renere og mer ryddig.

Denne saken ble første gang publisert 28/11 2017.

Les også