Oppheng i gipsvegg

Slik fester du ting i gipsveggen

Se vår video med de beste tipsene for oppheng i gipsvegg.

Publisert Oppdatert

Nå blir det enkelt å henge ting i gipsveggen.

Se vår ekspert vise deg hvordan i videoen over.

Lette ting som skal henges opp

På de aller letteste bildene kan du bruke en spiker eller skrue. Husk å vinkle nedover. Da blir belastningen flyttet helt inntil veggen.

Les også: Slik legger du parkett

Litt tyngre

Med unntak av gipskroken må du over på såkalte tokomponent-løsninger. Det vil si at du slår eller skrur inn en del først, og skrur en skrue inn i denne. Fordelen med disse er at du slipper å forbore.

Tung

Det mest solide festene i gipsveggen får du ved å bruke en ekspansjonsskrue. Dette er også en tokomponent-løsning. Den delen som fester i gipsplaten folder seg ut på baksiden og klemmer inn mot platen. Her må du forbore, og festet er vanskelig å fjerne når du først har festet det.

Les også: De beste og verste snøspadene

Svært tung

Skal du henge opp flatskjermen må du ha feste i mer enn selve gipsen. Du må rett og slett bruke solide treskruer, skru igjennom gipsen og inn i en stender på baksiden. Stenderen er bak skjøten på platene.

Et godt hjelpemiddel når du skal skru i veggen er laservater med detektor , som lokaliserer strøm, metall og hvor det er stendere bak gipsplatene. Da kan du kan skru rett i dem i stedet for i gipsveggen.

Les også:

Stor test av batteridriller

Bygg din egen garasje

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag