Pusse opp mindre bad

Se badet etter at eieren brukte
360 000 kroner

Badet er fremdeles bare seks kvadratmeter. Men alt annet er forandret.

SLITT: Baderomsinnredningen var slitt og hadde sett bedre dager. Vegger og tak trengte også fornyelse. Innredningen besto av benkeskap, høyskap og veggskap Dusjkabinettet sto til høyre for døren, det frittstående toalettet til venstre.
SLITT: Baderomsinnredningen var slitt og hadde sett bedre dager. Vegger og tak trengte også fornyelse. Innredningen besto av benkeskap, høyskap og veggskap Dusjkabinettet sto til høyre for døren, det frittstående toalettet til venstre. Foto: Anne Bråtveit
Sist oppdatert

Det gamle badet var lite, fylt opp av skap, dusjkabinett, vaskemaskin og tørketrommel samt et frittstående toalett.

- Badet var funksjonelt nok, men mildt sagt trasig. Spesielt ønsket vi å få inn mer lys, forteller huseier til Bonytt.

Frigjorde plass

Det er mer plass her nå. Ved å flytte vaskemaskin og tørketrommel ned i underetasjen har man frigjort mye rom. Badekar og benk i hver sin kortende har i tillegg gitt mer boltreplass, og det er lettere for flere personer å bruke badet samtidig, hvilket er kjekt for en familie med flere barn.

Med dusj og badekar kombinert i ett har man dessuten fått en funksjon som ikke var der tidligere.

ETTER: Veggen der den gamle innredningen var, er nå nesten bar.
ETTER: Veggen der den gamle innredningen var, er nå nesten bar. Foto: Anne Bråtveit

Les også: Luksus på liten plass

NY: Innredning på badet er ny og plassert på motsatt vegg av badekaret..
NY: Innredning på badet er ny og plassert på motsatt vegg av badekaret.. Foto: Anne Bråtveit

Lysere

Døren ble flyttet for å få større plass til toalett og badekar langs vindusveggen. Svart dør og listverk er valgt som en kontrast til det hvite og grågrønne. Spesialbygget glassvegg i frostet glass er fra Mesterglass. Toalettet er fra Laufen. Døren er levert av Swedoor.
Døren ble flyttet for å få større plass til toalett og badekar langs vindusveggen. Svart dør og listverk er valgt som en kontrast til det hvite og grågrønne. Spesialbygget glassvegg i frostet glass er fra Mesterglass. Toalettet er fra Laufen. Døren er levert av Swedoor. Foto: Anne Bråtveit

Vinduet ble erstattet med et som er litt større. Det ble dessuten forskjøvet noe, slik at dagslyset kan flyte uhindret forbi dusjsonen og ut i rommet, der det reflekteres vakkert på den hvite flisveggen.

Interiørstylist Silje Aune Eriksen.
Interiørstylist Silje Aune Eriksen. Foto: Anne Bråtveit

I tillegg er himlingen malt hvit, hvilket bidrar til å reflektere enda mer lys. Veggen der den gamle innredningen var, er nå nesten bar.

Det gir god romfølelse, mye lysrefleksjon – og litt mindre oppbevarings-plass. Inntil vindusveggen ble det akkurat plass til en kombinert badekar- og dusjløsning. Badekaret som er bygget inn er fra Duravit.

Dette kostet forvandlingen

Elektriker: 44 000,-
Rørlegger: 50 000,-Snekker/flislegger/maler: 100 000,-Produktkostnader, inkludert byggematerialer for snekker: ca. 170 000,-

Totalt ca. 364 000,-

Les også: Innredning av små bad er lettere enn du tror

Utnyttet den rause takhøyden

Taket skråner oppover, slik at den ene delen av rommet har stor takhøyde. Målet var å understreke denne, ikke å utnytte den til oppbevaring. Fremfor å bygge høyt og tett, falt valget på å la den høyeste endeveggen få være forholdsvis bar, med vegg- hengt innredning og et speil som strekker seg i høyden.

Den største forsakelsen

Å fjerne noe benk- og skap- plass. Men det var en liten forsakelse ettersom innredningen med skuffer er enklere i bruk og lettere å få oversikt i. Det gjør at den rommer mer.

Innredningen i bambus er fra Ask og Eng, og går fra vegg til vegg. Fravær av veggskap kompenseres for av oversiktlige skuffer. Det høyreiste speilet fra House Doctor er valgt for å understreke takhøyden, som er på sitt største i denne delen av rommet. Servanten fra Copenhagen Bath er fra Bella, blandebatteriet fra Grohe. Armaturer til vask er fra Grohe. Lampen Globall er fra Flos. Døren er levert av Swedoor.
Innredningen i bambus er fra Ask og Eng, og går fra vegg til vegg. Fravær av veggskap kompenseres for av oversiktlige skuffer. Det høyreiste speilet fra House Doctor er valgt for å understreke takhøyden, som er på sitt største i denne delen av rommet. Servanten fra Copenhagen Bath er fra Bella, blandebatteriet fra Grohe. Armaturer til vask er fra Grohe. Lampen Globall er fra Flos. Døren er levert av Swedoor. Foto: Anne Bråtveit
SKISSE: Her er skissen som viser gammelt og nytt bad.
SKISSE: Her er skissen som viser gammelt og nytt bad. Foto: Anne Bråtveit

Dessuten minsket behovet for benk, da håndtering av skittentøy ikke lenger foregår her oppe.

Les også: Tips for å pusse opp badet enklere og rimeligere

Skaper helhet i boligen

Fargevalget på badet harmonerer med de øvrige i huset. Det er valgt malte flater i kjølig grågrønn. Denne fargen tar opp nyanser fra entreen som ligger vegg-i-vegg.

Også belysning på vegg og i tak har samme formspråk som i entreen; opalt glass, runde former og svarte detaljer.

En liten vegg i frostet glass gjør at badekaret også fungerer som
dusjhjørne. Skrubbe-børste fra Meraki/Ting, flytende såpe fra Fitjar. Armaturen er fra Grohe.
En liten vegg i frostet glass gjør at badekaret også fungerer som dusjhjørne. Skrubbe-børste fra Meraki/Ting, flytende såpe fra Fitjar. Armaturen er fra Grohe. Foto: Anne Bråtveit

Denne saken ble første gang publisert 07/08 2018, og sist oppdatert 27/02 2019.

Les også