=

Tenk deg godt om før du velger å bore i badeveggen. Har du et nytt bad og borer hull i membranen kan det få konsekvenser for garantien.

Bak flisene er det ofte både vannrør og elektrisk opplegg, så her må du være helt sikker på at du ikke treffer noen av delene.

Knagger og andre ting som ikke blir utsatt for veldig stor belastning kan limes fast. Da har du to valg:

1. Knagger med dobbeltsidig tape:

Disse kommer i mange varianter. Finner du bare en i hvit plast, så let videre. Husk å rengjøre flisen med rødsprit først.

2. Lim dem fast:

Vi brukte et monteringslim. Fordelen med dette er at det du henger fast ikke siger ned eller faller av mens det herder. Puss limflaten på knaggen med sandpapir og vask begge limflatene med rødsprit. Les bruksanvisningen nøye, herdetiden for disse limtypene kan være flere dager. Vi la på en ekstra dag for sikkerhets skyld, og da tåler knaggen vekten av både ett og to våte badehåndklær.

Les også:

Slik fester du i gipsveggen

Slik fester du i betongveggen

Skal du henge opp ting som må tåle større belastning, slik som dorullhodere, speil og håndkleholdere må du bore.

Bor i fugen:

Skal du først bore, så bor i fugen. Legg silikon i hullet før du skrur for å tette. Husk at skruen ikke får feste i selve fugen, men det som er bak. Ikke bruk slagfunksjonen før du eventuelt skal bore i betongen bak flisen. Her må du inn med en plugg hvis det er betong bak flisene.

Bor i flisen:

Kjøp likegodt et glassbor hvis du skal bore i flisen. Ikke bruk slagfunksjonen og bytt bor hvis du skal bore videre i betong bak flisen. Legg silikon i hullet før du skrur inn skruen.

Les også:

Nytt bad for 3000 kroner

Barnevogn kollapset i test

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!