Dette er IFI

Innholdet i denne artikkelen er hentet fra IFI.

IFI - Informasjonskontoret for farge og interiør, skal gi nøytral informasjon om tjenester og produkter samt gi veiledning og råd om farge og interiør. Organisasjonens medlemmer er bedrifter som leverer varer eller tjenester til dette markedet.

Innredningen og kjøkkenbenken beskyttes først med dekkeplast. Hvis kjøkkenbenken er i vater kan man starte første flisrad rett over benken. Benken i vårt tilfelle var helt rett, så det var en enkel start.

Hvis benken ikke er rett, må første flisrad vatres opp. Da starter man med andre flisrad. Feltet mellom benken og andre rad må være mindre enn flisens høyde på benkens laveste punkt. Når første rad er lagt skal limet herde før neste rad legges. Slik forhindrer man at flisene siger.

Les også: Test av kaffetraktere

Lim og herding

Hvor raskt limet herder er avhengig av limtypen og underlaget. På små områder som kjøkkenbenker og lignende kan man gjerne bruke et såkalt pastalim. Det er ferdig utblandet, så man slipper sementstøvet og blandejobben.

Ulempen med pastalim er pris og tørketid. Det er dyrere i innkjøp og trenger lenger lang tid på å tørke - faktisk 4-5 dager. Fuging kan ikke starte før limet er tørt.

Les også: Fliser kontra glassflater (blogg)

Saken er levert av: Ifi.no

Les også:

Nytt kjøkken av lopper

Glassplate over kjøkkenbenken

Slik redder du familiebildene

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!