Boligrenta

Nordea kutter boligrenta

Nordea er den første banken som kutter utlånsrenta. Vil de andre bankene følge etter?

1,75 PROSENTPOENG: Nordeas landssjef Gunn Wærsted setter ned utlånsrenten med 1,75 prosentpoeng fra 22. desember.
1,75 PROSENTPOENG: Nordeas landssjef Gunn Wærsted setter ned utlånsrenten med 1,75 prosentpoeng fra 22. desember. Foto: Foto: Pressefoto
Sist oppdatert

- Utviklingen i pengemarkedsrentene er gledelig. Nordea har på tross av urolighetene i markedet fortsatt å gi nye boliglån og refinansiering. Det er viktig for oss å kunne være tilstede for kundene i urolige tider, sier konserndirektør og leder for bankvirksomheten i Norge, Anne Stärk-Johansen.

- Ved å være raske med å følge opp signalene i pengemarkedet ønsker vi å bidra til at boliglånskundenes rentekostnader går ned og at terskelen for å kunne komme inn på boligmarkedet blir noe lavere, sier Stärk-Johansen.

Venter på stabilisering

Finansminister Kristin Halvorsen mener at dagens rentenedsettelse gir grunnlag for at situasjonen for husholdninger med gjeld blir lettere.

- Men det forutsetter at bankenes utlånsrenter også følger med, sier hun.

Les hele hennes kommentar til dagens rentekutt .

Og denne forventningen fulgte altså Nordea raskt opp. Men hva gjør de andre bankene? Hos Sparebank1 SR-Bank er de avventende.

- Vi kommer til å se an hvilke konsekvenser dette vil få for pengemarkedsrenten. Den er på samme nivå i dag som den var for to uker siden da vi avblåste en renteøkning, sier Thor-Christian Haugland, konserndirektør marked og kommunikasjon i Sparebank1 SR-Bank.

Han mener at dagens situasjon er utfordrende for banken, fordi de ikke er tjent med å ha en rente som skaper problemer for kundene samtidig som banken er nødt til å tjene penger. Han vil også se hva de andre bankene gjør.

- Vi følger markedsutviklingen tett, men vi er avhengig av å se en stabilisering av pengemarkedsrenten før vi beslutter en rentnedsettelse, sier informasjonsdirektør i DnB Nor, Aud-Helen Rasmussen.

- Men vi snakker i så fall ikke om en stabilisering over uker, men over de nærmeste dagene.

Denne saken ble første gang publisert 29/10 2008, og sist oppdatert 29/04 2017.

Les også