Boligrenta

Nå stiger fastrenta

DnB Nor og flere av de andre bankene setter nå opp fastrenten.

STIGER: Vurderer du fastrente, kan det være lurt å slå til nå.

STIGER: Vurderer du fastrente, kan det være lurt å slå til nå. Foto: Foto: Crestock.com

Publisert Oppdatert
FASTRENTE: - Vi justere opp fastrenta i går, i likhet med mange andre norske banker, forteller informasjonsdirektør Aud-Helen Rasmussen.

FASTRENTE: - Vi justere opp fastrenta i går, i likhet med mange andre norske banker, forteller informasjonsdirektør Aud-Helen Rasmussen. Foto: Foto: DnBNOR

- Bakgrunnen er at markedsrentene viser en stigende tendens, sier informasjonsdirektør i DnB Nor, Aud-Helen Rasmussen. Hun forteller at banken justerer fastrenten hver uke, og denne gangen så de seg altså nødt til å heve den.

- Fastrenta steg henholdsvis 0,1, 0,15 og 0,25 prosentpoeng avhengig av bindingstida, forteller Rasmussen.

Også Nordea har satt opp fastrenta. Tre års bindingstid er satt opp med 0,15 prosentpoeng, mens fem og ti års bindingstid er økt med henholdsvis 0,1 og 0,05 prosentpoeng.

- Vår fastrente for ett års bindingstid står imidlertid fortsatt uendret, sier informasjonssjef i Nordea, Thomas Sevang.

Tror på flat fastrente

- Vi tror at fastrenten vil bevege seg noenlunde flatt fremover, sier sjefsanalytiker i Nordea, Erik Bruce. Hans råd til de som vurderer fastrente, er at man ikke bør sitte å vente på en lavere fastrente.

- Den som vurderer fastrente bør se på sin privatøkonomi og se hva man eventuelt klarer av renteøkninger. Det er ikke umulig at når økonomien igjen stabaliserer seg at prisene vil stige, og da vil også de flytende rentene stige. I et slikt perspektiv kan det være fornuftig vurdere fastrente med bindingstid på minimum tre år, utdyper Bruce.

Les også:

Finner de billigste boligene

Hvor stort lån tåler du?

Står huset ditt på trygg grunn?

Ser tvers gjennom veska

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning