Medisinske matvarer for blodtype A

I følge teorien for blodtypedietten bør kostholdet velges etter hvilken blodtype man har.

BLODTYPE A: Fiken er medisinsk matvare, men oliven bør du unngå!
BLODTYPE A: Fiken er medisinsk matvare, men oliven bør du unngå! Foto: Foto: Monkey Business Images/Crestock
Sist oppdatert

De matvarene som betegnes som "medisinske" for den enkelte blodtype kan man velge fritt av. Det finnes også en liste over matvarer som man bør unngå. Mat som ikke står på noen av disse listene kan man regne med er nøytrale - det vil si at man kan spise eller ikke spise dem ettersom man ønsker.

Her kan du sjekke listen over de medisinske matvarene og de man bør unngå hvis man har blodtype A. Vi gjør oppmerksom på at teorien bak blodtypedietten og diettens helsemessige effekter ikke er allment akseptert.

Medisinske matvarer for blodtype A

Men dette bør du unngå:

  • Abbor
  • Adukibønner
  • Alfaalfaspirer
  • Ananas
  • Aprikos
  • Artiskokk
  • Azukibønner
  • Bjørnebær
  • Bladkål
  • Blåbær
  • Bokhvete
  • Bokhvetenudler
  • Boysenbær
  • Breiflabb
  • Brokkoli
  • Byggmalt
  • Escarolesalat
  • Esekielbrød
  • Essenerbrød
  • Fikener
  • Ginseng
  • Grapefrukt
  • Gresskar
  • Gresskarfrø
  • Grønn te
  • Grønne bønner
  • Grønnkål
  • Gulrot
  • Hagtorn
  • Havre og havremel
  • Hvetemel av spiret hvete
  • Hvitløk
  • Ingefær
  • Johannesurt
  • Jordskokk
  • Jordskokkpasta
  • Kaffe
  • Kamille
  • Karpe
  • Kirsebær
  • Korallbars
  • Laks
  • Linfrøolje
  • Linser
  • Løk
  • Løvetannblader
  • Makrell
  • Mangold/spinat
  • Melasse
  • Miso
  • Neper
  • Nype
  • Olivenolje
  • Pastinakk
  • Peanøtter
  • Peanøttsmør
  • Pepperrot
  • Persille
  • Plummer
  • Purre
  • Ris og rismel
  • Riskaker
  • Romersk salat
  • Rugmel
  • Rødbetblader
  • Rødvin
  • Sardin
  • Sennep
  • Sik
  • Sitroner
  • Snegler
  • Solhatt
  • Soyabønner
  • Soyamelbrød
  • Soyamelk
  • Soyaolje
  • Soyaost
  • Soyasaus
  • Svarte bønner
  • Svisker
  • Tofu
  • Torsk/skrei
  • Ørret
  • Akkar/blekksprut
  • Alle typer kjøtt, innmat og fugl
  • Alle typer melk og ost unntatt soyamelk og soyaost
  • Ansjos
  • Appelsin
  • Auberginer
  • Banan
  • Barrakuda
  • Beluga
  • Blåskjell
  • Boller
  • Bomullsfrøolje
  • Brennevin
  • Brus
  • Cashewnøtter
  • Cayennepepper
  • Club soda
  • Durumhvete
  • Eddik
  • Farris
  • Firkornsbrød
  • Flyndre
  • Flyndre
  • Froskelår
  • Gelatin
  • Granola
  • Havskilpadde
  • Hellefisk/kveite
  • Hodekål
  • Honningmelon
  • Hummer
  • Hvetegryn, kli og hvetemel
  • Kaker
  • Kamskjell
  • Kapers
  • Kaviar
  • Ketchup
  • Kidneybønner
  • Kikerter
  • Kinakål
  • Kokosnøtt
  • Kolje/hyse
  • Krabbe
  • Kreps
  • Lettbrus
  • Limabønner
  • Lysing
  • Maisolje
  • Majones
  • Mandarin
  • Mango
  • Muffins
  • Muslinger
  • Müsli
  • Oliven
  • Papaya
  • Paprika
  • Paranøtter
  • Peanøttolje
  • Pepper
  • Pickles
  • Pistasjenøtter
  • Poteter
  • Potetmel
  • Pumpernickel
  • Rabarbra
  • Reker
  • Relish
  • Røde bønner
  • Rødkløver
  • Rødkål
  • Røkelaks
  • Saflorolje
  • Semulegryn
  • Sesamfrøolje
  • Sild
  • Sjampignon
  • Spinatpasta
  • Steinbit
  • Sursild
  • Svart te
  • Søtningsmidler
  • Søtpoteter
  • Tomater
  • Yams
  • Øl
  • Østers
  • Ål

Denne saken ble første gang publisert 01/01 2001, og sist oppdatert 29/04 2017.

Les også