Blogget fra hyttemessen Norsk Hytteliv

Liveblogging fra hyttemessen i Trondheim

Forskere fra NTNU liveblogget fra Hyttemessen Norsk Hytteliv i Trondheim sist helg, 8. - 10. mai 2009.

BLOGG OG FORSKNING: Disse NTNU-forskerne vil blogge fra  Hyttemessen Norsk Hytteliv i Trondheim 8. - 10. mai 2009 (f.v) Thomas Berker, Finn Arne Jørgensen og Helen Jøsok Gansmo.

BLOGG OG FORSKNING: Disse NTNU-forskerne vil blogge fra Hyttemessen Norsk Hytteliv i Trondheim 8. - 10. mai 2009 (f.v) Thomas Berker, Finn Arne Jørgensen og Helen Jøsok Gansmo. Foto: Dolly Jørgensen

Publisert Oppdatert

I forbindelse med hyttemessen i Trondheim inviterte NTNU-forskerne Helen Jøsok Gansmo, Thomas Berker og Finn Arne Jørgensen forskere fra hele Skandinavia til liveblogging og workshop.

Ny hyttebok

Målet er å sammen skrive en bok om den norske hytta i endring.

- Hytta er et spennende felt. Den oppfattes som en uatskillelig del av den norske folkesjelen. Et fristed og en måte å være i naturen på, men den kan også være en stressfaktor, et strengt regulert sosialt felt og et økende miljøproblem, forklarer "hytteforsker" Finn Arne Jørgensen til Hytteliv.

Les også: Sjekk ut disse hyttenavnene

Nytt i Norge

Forskerne opprettet en felles liveblogg om hytter. Det er første gang dette er gjort i Norge.

Her delte forskerne erfaringer med leserne mens hyttemessen pågikk. Samtidig som grunnlaget for en ny bok ble lagt. En hyttebok som ønsker å innby til debatt og refleksjon rundt hyttetematikken.

- Vi ønsker å utforske de ulike rollene hytta har, motsetningene som kan oppstå mellom dem og hvilken rolle humaniora og samfunnsfagene kan spille i å forstå forholdet mellom hytter, miljø og samfunnsutvikling bedre, forteller Jørgensen.

Les også: Dette er en billighytte

Tverrfaglig studie

Hyttemessen i Trondheim hadde deltakelse fra over 100 leverandører og aktører .

- Det var naturlig å se nærmere på møtepunktene rundt fenomenet hytter med natur, kultur og teknologi som sentrale innganger. Hyttemessen er et godt utgangspunkt for felles forskning. Deltagerne på workshopen kan bruke messen til å samle inn materiale til egne forskningsprosjekter. Og gjennom datainnsamling på hyttemessen kan de gripe fenomener i bevegelse, i konstant utvikling, og bidra med tverrfaglige studier av komplekse aktørnettverk.

Her kan du lese forskernes bloggposter

Se video fra hyttemessen utenfor Oslo i april her.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning