Kort sagt:

+ Energivennlig

+ God kondensator


- Sprikende tørking

- Lange tørketider

- Mye krølling

Energivennlig maskin som skuffer med sprikende resultater på tørkeresultat og lange tørketider.

Les hele saken

Tørking: 3

Hvor godt maskinen tørker klærne med automatprogrammer, målt i restfukt i klærne etter programmet, sammenlignet med en idealverdi.

Sprikende! Blant de beste på stor, skaptørr bomullsvask, som gir littegrann for tørt resultat (-1,0 % restfukt) i forhold til idealverdien. Derimot blir den lille bomullsvasken altfor fuktig, med hele 6,7 % restfukt, som er dårligst i testen. Ok resultat på strykevasken, mens tromlingen av syntetisk vask gir perfekt resultat (1,2 % restfukt).

Tørketid : 3

Hvor lang tid det tar å tørke klærne med de angitte programmene.

Særlig stor bomullsvask og syntetisk vask tar altfor lang tid. Tidene: Stor skaptørr bomullsvask: 2 t. 8 min; liten skaptørr bomullsvask: 1 t. 23 min; stor strykeklar bomullsvask 1 t. 12 min; stor vask av syntetisk tøy: 1 t, 36 min.

Kondenseringseffektivitet: 5

Hvor bra kondensatoren fanger opp fukten fra klesvasken. En maskin med dårlig karakter på dette punktet kan gi høy luftfuktighet i rommet den er plassert i.

Målt i prosent: 92 %, som er svært bra.

Jevnhet i tørkingen: 5

Vi har også vurdert jevnhet i tørkingen, dvs. om ulike typer plagg, for eksempel jeans og putetrekk, er like tørre etter tromling.

Klærne blir jevnt tørket.

Krølling: 1

Vi har vurdert hvor krøllete skjorter blir etter en tromling på programmet for syntetisk vask.

Svært krøllete resultat med skjortevask-testen.

Brukervennlighet : 4

Hvor enkelt det er å bruke og behandle trommelen, bedømt av et ekspertpanel. Noen maskiner mangler mikrofilter. Og noen maskiner har selvrensende kondensator, som styrker karakteren.

Toppkarakterer for vannbeholderen og kondensatoren. De andre aspektene som er karaktersatt: brukeveiledning (4), fylling og tømming av maskinen (5), programvalg (3), lofilter (4).

Energiforbruk: 5

Hvor mye energi maskinene bruker i testprogrammene. Testen gir et mer korrekt bilde enn produsentens egne spesifikasjoner. Energimerking er produsentens – skalaen går fra A+++ til D.

Varierer fra 0,8 kWh til 1,7 kWh i de fire programmene som er testet. Energiklasse A++.

Lydnivå : 2

Målt teknisk og bedømt av et testpanel på fem personer.

Bråkete maskin.

Spesifikasjoner

Produsent LG Electronics
Pris 7 338,00
Type trommel Varmepumpe
Kapasitet 8 kg
Energiklasse A++
Energiforbruk (full trommel med bomullsvask) 1,2 kWh
Vekt 62 kg
Forhandlere CDon.com, Skousen.no, Tretti.no, Whiteaway.no
Se alle spesifikasjoner

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!