Boligrenta

Kuttes med ett prosentpoeng

Nå tar bankene i og kutter renten kraftig. Og i neste uke holder Gjedrem rentemøte.

Nå blir det mer å glede seg over for alle med gjeld; renta kuttes med over ett prosentpoeng

Nå blir det mer å glede seg over for alle med gjeld; renta kuttes med over ett prosentpoeng Foto: Foto: Crestock

Publisert Oppdatert

Det startet med DnB NOR, og nå kommer de andre bankene etter. I går satte Sparebank 1 SR Bank, Posten og Sparebank 1 Nord-Norge ned renten med over ett prosentpoeng . Og i dag kom Skandiabanken med sitt rentekutt på 1,3 prosentpoeng. Nå venter alle på Nordea. Men foreløpig er det forgjeves.

- Vi tror boliglånsrenten skal ned, men det mest forsvarlige er å vente og ha is i magen, sier informasjonssjef i Nordea, Thomas Sevang. Han tror bankens kunder vil forstå at de venter med å sette ned renten.

- Det er fortsatt stor usikkerhet i markedet om hvor pengemarkedsrenten skal, derfor håper jeg våre kunder forstår at vi venter til vi er sikre, slik at vi ikke er nødt til å sette renten opp igjen rett etter en rentendesettelse.

Tusenlapp

Med en reduksjon i renten på 1,3 prosentpoeng vil et millionlån bli tusen kroner lettere å bære i måneden. Etter skatt blir det nesten 800 kroner mer å rutte med.

I neste uke kan det bli enda mer igjen å bruke på julegaver, for da skal Gjedrem holde sitt rentemøte. Og forventningene til et solid kutt i styringsrenten er store .

Vi oppdaterer saken etter hvert som rentekuttene kommer rullende inn.

Hvor stort lån klarer du? Bruk vår lånekalkulator.

Bli med på Klikks julekalenderåpning og vinn flotte premier.

Les også:

Hva drømmer vi om

Klunkende julegavetips

Ti tips for sikker nettbankbruk.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning