- Hvitevarer har store pris- og kvalitetsforskjeller. Det er høy driftssikkerhet, og produktets levetid er viktig, sier salgssjef for husholdning i Miele, Frode Nilsen.  

Han anbefaler at du velger kjente europeiske merker for å vite hva du får, da de fleste tester sine produkter for flere års bruk.

- Dersom miljø er en viktig faktor, kan du sjekke energimerket på produktet i butikk, for å se energieffektiviteten. Produkter med forventet lang levetid vil også gi mindre belastning på miljøet, understreker han.

Alle har ulike behov

Salgssjef for hvitevarer i Elkjøp, Thomas Sedlak, forteller at hva du trenger av hvitevarer kommer an på om du bor alene, eller er en familie på fem.  

- På en vaskemaskin er det måten den behandler klærne du bør se på, om den skyller klærne godt og er skånsom, forteller han.

Ønsker du spesialfunksjoner kommer det an på hva du selv ønsker, og ikke hvor mange du bor sammen med.

- Det finnes for eksempel noen maskiner som har dampfunksjon. Det gjør at du ikke trenger å stryke klærne dine så mye, noe som er ypperlig for en person som bruker mye skjorter.

Noen har også impregneringsprogram til parkdresser og gore-tex-jakker.

Han legger til at når det gjelder kjøleskap går det på kapasiteten, og hvor mye plass dere har behov for. En familie på fem vil naturlig nok ha behov for mer plass enn et par.

- Du er ikke mindre interessert i at jordbærene skal være friske selv om du er alene, sier hvitevareeksperten.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!