Se kjøkkenet etter forvandlingen

Fra dystert til lyst kjøkken

Det mørke 80-talls kjøkkenet var gått ut på dato.Nå har familien fått et lyst drømmekjøkken.

FORVANDLING: Hele innredningen ble skiftet ut, takbjelkene ble malt lys grå, og gulvet fikk nye fliser.

FORVANDLING: Hele innredningen ble skiftet ut, takbjelkene ble malt lys grå, og gulvet fikk nye fliser. Foto: FOTO: Privat/Sveinung Bråthen

Publisert Oppdatert

Familien Brunsvik har et stort kjøkken i huset ved sjøen i Oslo, men det var forlengst gått ut på dato. Brune takbjelker og mørk innredning skapte en dyster stemning, og familien drømte om et luftig og praktisk kjøkken.

Interiørarkitekt MNIL Beba Vaxevanidou Holøyen tok utfordringen.

- Fordelen med et stort kjøkken er at det er lett å markere soneovergangene. Vi satt inn en kjøkkenøy med som binder arbeidssonen sammen med spisedelen.

Kjøkkenøya har hyller med skyvedører i glass mote spisebordet, der står det mest brukte serviset og glass. Benkeplatene i granitt har et fint spill i overflaten. Det samme materialet er benyttet i sprutsonen, noe bidrar til en helhet i rommet.

Selve innredningen er også i lys grå, og den har mange, dype skuffer og skap. Overskapene ble fjernet, og kjøkkenviften går i ett med taket som ble senket for å bygge den inn.

GLASSKLAR LØSNING: Øya som deler arbeids- og spisesonen har hyller med skyvedører i glass. Benkeplater i granitt fra diapol.com. Innredningen er fra Nolte.Gulvfliser fra Fagflis,

GLASSKLAR LØSNING: Øya som deler arbeids- og spisesonen har hyller med skyvedører i glass. Benkeplater i granitt fra diapol.com. Innredningen er fra Nolte.Gulvfliser fra Fagflis, Foto: FOTO: Sveinung Bråthen

Bjelkene i taket ble beholdt, men de ble malt i en grå tone. Umalte ville de prege rommet med en mer rustikk stil enn familien ønsker. Veggene ble også malt i en lys tone.

DRIVVED OG KJETTING: Planken av drivved er festet med kjettinger.

DRIVVED OG KJETTING: Planken av drivved er festet med kjettinger. Foto: FOTO: Sveinung Bråthen

-Vi valgte store ensfargede fliser, og brukte en fargepalett i rommet som er inspirert av husets plassering ved sjøen, sier Beba V. Holøyen.

I sjøkanten fant beboer Kirsten Brunsvik en lang planke av drivved. Hun så med en gang hvor den hørte hjemme. Den ble pusset og hengt opp med kjettinger over kjøkkenbenken. Her får arveting stå fremme. Under henger S-kroker til kjøkkenredskaper som er i bruk.

Bordet og sittebenken er beholdt, men ble malt i en grånyanse som matcher den øvrige innredningen. Lysekrone og lampetter i tre er malt turkise, en farge som går igjen også i andre detaljer.

De lette fargene, drivedhylle i stedet for overskap og en stor halvøy med glasskap bidrar til en lett, lys stemning, akkurat slik familien ønsket.

Dette kostet forvandlingen:

VIFTEFINT: Taket er senket, og  kjøkkenviften fra Røros er bygget inn. Både benkeplate og sprutsone er i gråspettet granitt, diapol.com

VIFTEFINT: Taket er senket, og kjøkkenviften fra Røros er bygget inn. Både benkeplate og sprutsone er i gråspettet granitt, diapol.com Foto: FOTO: Sveinung Bråthen

Nolte kjøkkeninnredning, kr 270 000

KJØLESKUFF: Denne skuffen i innredningen er til kjølevarer, fra Norpool.

KJØLESKUFF: Denne skuffen i innredningen er til kjølevarer, fra Norpool. Foto: FOTO: Sveinung Bråthen

Fliser fra Fagflis, kr 18 000

Røros kjøkkenvifte, kr 20 000

Hvitevarer fra Norpool, kr 30 000

Puter, Riis Interiør, kr 7000

Totalt kr 345 000

I tillegg kom elektriker/rørlegger, malerarbeider samt legging av fliser

Les også

Lite, upraktisk kjøkken ble forvandlet

UTNYTTER PLASSEN: Familien har fått mye oppbevaringsplass, her er en egen skjenk fra Nolte fått plass like ved spisebordet. Da familien valgte å bytte ut flisene, la de samtidig varmekabler under.  Rammen rundt speilet er malt i grått.

UTNYTTER PLASSEN: Familien har fått mye oppbevaringsplass, her er en egen skjenk fra Nolte fått plass like ved spisebordet. Da familien valgte å bytte ut flisene, la de samtidig varmekabler under. Rammen rundt speilet er malt i grått. Foto: FOTO: Sveinung Bråthen

SÆRPREGET SPISEPLASS: Bordet og stolene er malt i en grånyanse som matcher innredningen for øvrig. Lysekronen i tre er arvet og malt turkis, malingen er selvblandet. Bildene er samlet i en gruppe, fint fargespill mellom bilder og puter, sistnevnte fra Riis Interiør.

SÆRPREGET SPISEPLASS: Bordet og stolene er malt i en grånyanse som matcher innredningen for øvrig. Lysekronen i tre er arvet og malt turkis, malingen er selvblandet. Bildene er samlet i en gruppe, fint fargespill mellom bilder og puter, sistnevnte fra Riis Interiør. Foto: FOTO: Sveinung Bråthen

Kunsten bestemte interiøret

Slik legger du tregulv selv

La deg inspirere

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning