Annonse

Temperatur: Tom Bringsvor hos Hasvold instrumentservice har gjort alle temperaturmålingene. Vi har målt både vanntemperatur og overflatetemperatur på alle vannkokerne.

Temperatur: Tom Bringsvor hos Hasvold instrumentservice har gjort alle temperaturmålingene. Vi har målt både vanntemperatur og overflatetemperatur på alle vannkokerne. © Foto: Øivind lie

Lokket: Åpneren til lokket sitter for langt unna=

Lokket: Åpneren til lokket sitter for langt unna © Foto: Øivind Lie

Varm overflate: Overflaten på Delonghi-kokeren er varm og lett å komme borti.=

Varm overflate: Overflaten på Delonghi-kokeren er varm og lett å komme borti. © Foto: Øivind Lie

Bra utforming: Kokeren fra Braun har helletuten som høyeste punkt.=

Bra utforming: Kokeren fra Braun har helletuten som høyeste punkt. © Foto: Øivind Lie

Temperaturvalg: Mange valg på kokeren fra Bosch og Siemens.=

Temperaturvalg: Mange valg på kokeren fra Bosch og Siemens. © Foto: Øivind Lie

Avlesning: Tydelig avlesning på begge sider på kokeren fra Electrolux=

Avlesning: Tydelig avlesning på begge sider på kokeren fra Electrolux © Foto: Øivind Lie

En vannkoker er smarte greier. Enten du skal lage perfekt kaffe på presskannen, eller du skal fikse hakk i treverk.

Spare tid

Vannkokeren har ett formål. Koke vannet fortest mulig på enklest mulig måte. Ideelt sett skal du betjene vannkokeren med den ene hånden mens du har den andre fri til å åpne krana. Så vil du fylle vannkokeren fort. Uten for mye kløning og søl.

To hovedkriterier

Vi har lagt vekt på to ting: hvor fort den koker og brukervennlighet. Alle kokerne er trådløse og elementet kommer fra samme fabrikant. Dermed er det ikke er de helt store forskjellene på hvor raske de er.

Den tregeste kokte en liter vann på 3,40, og den raskeste på 2,20. Det betyr at dette er et kriterium vi ikke har lagt like mye vekt på som at den skal være lett å bruke.

Du finner fyldig informasjon om hver enkelt vannkoker nederst i saken.

Varmetap og overflatetemperatur

I tillegg til å ta tiden det tar å koke en liter vann, har vi målt varmetapet på vannet etter 15 og 30 minutter. Her er det små forskjeller og det er ikke vektlagt.

Vi har også målt overflatetemperaturen. Høy temperatur her, kombinert med fare for å komme bort i når du griper kannen, er et klart minus.

Lett å bruke

Når det gjelder brukervennlighet har vi lagt vekt på at vannkokeren er lett og rask å fylle. Enten gjennom tuten eller ved å åpne lokket. Det må også være lett å lese av hvor mye vann du har i, og den må selvsagt være lett å slå på. Et godt grep er pluss i boka og finnes det ekstra funksjoner har vi gitt ekstra poeng for det. I avdelingen for detaljer har vi sett på hvor enkelt det er å sjekke filteret og at indikatorlampen er lett å se.

Byggekvalitet

Når vi snakker om byggekvalitet har vi sett på materialvalg, opplevd kvalitet på brytere og bevegelige deler. Ripemotstand og kvalitet på skjøter sammenføyninger ble også vektlagt.

Utvalget

Vi har plukket vannkokere fra produsenter med god distribusjon gjennom de store kjedene. Phillips klarte dessverre ikke å levere i tide til testen.

Testen

Hasvold Instrumentservice er eksperter på måleutstyr og har gjort alle temperaturmålingene. Alle vannkokerne kokte opp en liter vann, og starttemperaturen var 17 grader. Det ble målt vanntemperatur og overflatetemperatur etter 15 og 30 minutter.

Resten av testen ble gjort av Christopher Sjuve, redaktør på klikk/mat og undertegnede.

Alle vannkokerne slo seg av når vi testet tørrkoking.

Les også:

Dette er årets kjøkkentrender

Hi-tech på kjøkkenet

Kjøkkenet ble totalforandret

Se alle produkter i Vi har testet åtte vannkokere:

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre.

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Lavbudsjett

Livlig kjøkken

Prikkede oppbevaringsbokser til kjøkkenet? Eller en knallrød tekanne?

Slik får du teflonpannen ren

Børste eller legge i bløt?

Hva gjør du hvis middagen, mot alle odds, setter seg i fast i den friksjonsfrie teflonpannen? Det er ikke alltid så lett å vite om man bør skrubbe løs, sette i bløt eller pøse på med Zalo.

Fine ildsteder

Sjekk disse fete peisene

På denne tiden vil vi helst bare sitte foran peisen og drikke varm sjokolade, men vi nøyer oss ikke med hvilken som helst peis. Vi går for drømmen.