I dette plass-snekrede kjøkkenet er det ingen tegn til store kjøkkentabber.

Dette hvite, nyoppussete kjøkkenet i rustikk stil ligger i et nesten hundre år gammelt herskapshus i utkanten av Oslo.

Boligen har et svakt preg av jugendstil, og da passer det med slike oppsiktsvekkende, buete takhvelv.

Maksimalist i smaken

- Jeg er i utgangspunktet maksimalist i smak og uttrykksform, og i tillegg er jeg det man kan kalle symmetrisk tenkende, så dette rehabliteringsprosjektet passet meg ypperlig, sier Helge Kokvoll, daglig leder i Os Trekultur til bonytt.no.

Kjøkken Os Trekultur=

ET BLIKK FRA AVSTAND: Denne oversikten viser hvordan kjøkkenet fra Os Trekultur er bygget opp. Innredning i malmfuru og eik - og gulv av furuplanker. © FOTO: Anja Basma

Buet tak topper huset

- Huset består av flere leiligheter, og denne boenheten ligger på toppen av bygningen. Det er derfor dette kjøkkenrommet som tidligere var en stue, har et så spesielt, buet tak, forteller Kokvoll.

- Det var for øvrig i god stand, og det matsjer særpreget til resten av huset på en utmerket måte, så det ble bare pusset og malt, utdyper han.

Kjøkken Os Trekultur=

KRAFTKAR: Fra siden ser vi hvordan den store gasskomfyren troner midt i skapinnrednnigen. © FOTO: Anja Basma

Kjøkken Os Trekultur=

ALLSIDIG ØY: Kjøkkenøya har så mye luft og plass omkring seg at du kan arbeide på den fra alle sider. © FOTO: Anja Basma

Kjøkken Os Trekultur=

KONTINENTAL INSPIRASJON: Men en Franke porselenvask av fransk landhustype fikk innredningen et ekstra designløft. © FOTO: Anja Basma

Skreddersøm av skap og benker

Byggherren hadde en klar formening om hvordan den nye innredningen i leiligheten burde være, så metoden gikk ut på å skreddersy skap og benker etter selve rommet og hans ønsker.

En bit av Frankrike

Utbyggeren mener denne enkle og klassiske innredningen har et internasjonalt tilsnitt i stilen, ikke minst på grunn av porselensvasken som er av en gammel, fransk type - produsert av merket Franke.

Åpenhet uten overskap

Fordeling og rytme i skap- og benkeoppstillingen ga seg i grunnen selv fordi byggherren ikke ønsket overskap.

- Dette passet bra i forhold til selve rommet og arkitekturen i værelset, sier Kokvoll.

Røros-virke til Oslo

Os Trekultur bruker bare senvokst malmfuru fra Rørostraktene i sine bolig- og hytteinnredninger, og dette prosjektet ved hovedstaden er intet unntak.

Benkeplatene er laget av lakkert eik. Også det er et slitesterkt tremateriale.

Kjøkken Os Trekultur=

DELIKAT: Rekkverket i trappen matsjer resten av det kritthvite kjøkkeninteriøret. © FOTO: Anja Basma

Hvitpatinerte overflater

Innredningen ble ferdigmalt på verkstedet i Os i Østerdalen, og så satt opp på byggeplassen ved Oslo.

For å få til den spesielle, lette strukturen i overflaten som røper at dette er et håndverk, fikk overflaten først flere strøk kvistlakk, så tre strøk hvitmaling og til slutt et lag lasur på toppen.

Romantiske hjerter passer inn

- Og de stiliserte hjertene i trappevangene er egne blikkfang i rommet. De passer inn i den varme og myke stilen som preger hele huset, kommenterer eieren til bonytt.no.

Mega-ovn i sentrum

Ovnen som troner midt i skapinnredningen er et kapittel for seg. Den er 1,1 m lang og har en elektrisk stekovn og seks gassbluss på toppen.

Eieren betalte 150 000 for løsningen, uten montering.

Kjøkken Os Trekultur=

LASUR GJØR SUSEN: De hvite overflatene og hjertene gir rommet karakter. © FOTO: Anja Basma

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!