Kjøkken v/ int. ark Bernt A. Pedersen, fliser

FLISESPILL. Matte og blanke fliser gir fint spill. Mosaikkflisene Dune Orion 185924 er 12 x 12 cm og kommer på 30 x 30 cm store ark, fra Bergersen. Eggebrett og flaske i porselen , fra Illums, og bokser fra Konzept HP. © FOTO: Sveinung Bråthen/STYLING: Tone Kroken

Kjøkken, int. ark. Bernt A. Pedersen

L-FORM. Kjøkkenet er L-formet og har mye benkeplass. Chaplin passer perfekt inn med sin prikkete stil og farger. © FOTO: Sveinung Bråthen/STYLING: Tone Kroken

Kjøkken v/int. ark. Bernt A. Pedersen, vask

GÅR i SVART. Oppvaskkummen er svart og passer fint til tapet og flisevegg, fra HTH. Krus og termos fra Illums. © FOTO: Sveinung Bråthen/STYLING: Tone Kroken

Familien Rydnes kjøkken er stedet i huset der folk samles.

Tidligere var det en konstant irritasjon over at spisebordet stadig var fullt av laptoper og papirer. I tillegg til at bordet ble brukt som arbeidsplass, var kjøkkeninnredningen utslitt. En slagbenk ble blant annet brukt som oppbevaringsplass.

Utfordringen var å lage den optimale kjøkkenløsningen.

- Vi diskuterte flere løsninger, både med og uten kjøkkenøy, men vi endte opp med et L-formet kjøkken. Innerst i kroken ble det en flott arbeidsplass, sier MNIL Interiørarkitekt Bernt A. Pedersen hos Opplevelsesdesign.

Åpnes uten makt

Den tidligere oppbevaringsplassen viste seg å være en oppsamlingsplass av ting familien ikke brukte, og slagbenken måtte ut av kjøkkenet.

Skuffer og overskap i den nye kjøkkeninnredningen fungerer nå fint som oppbevaringsplass.

- Etter å ha levd med et utslitt kjøkken i flere år, setter vi stor pris på at skuffene lar seg åpne uten maktmisbruk, sier Kirsten Rydne.

Vellykket arbeidsplass

Hun er spesielt godt fornøyd med arbeidsplassen. Her oppbevares papirer og laptoper.

- Det er hyggelig at noen sitter i hjørnet når det lages mat, og samtidig kan det dekkes på spisebordet uten at papirer og annet må ryddes unna. Dessuten er det praktisk med tilgjengelig laptop på arbeidsplassen til å sjekke matoppskrifter.

Gjestfri spiseplass

Spisebordet gir plass til ti personer. Med ekstra plater får 14 plass rundt bordet.

- Vi vet sjelden hvor mange vi blir til middag, og nå kan vi bare fylle på etter hvert som folk dukker opp.

Interiørarkitekten foreslo polstrede stoler som er gode å sitte i gjennom lange måltider. Ved spisebordet er endeveggen dekket med en koksgrå tapet som gir en spesiell grottefølelse, og hvor det skimrer i småsteinene.

Praktisk flisesone

Foran stekesonen er det lagt fliser som tåler vannsøl og slitasje. Den originale stavparketten blir dermed beskyttet. Husets hund, Chaplin, har fast plass til vann- og matskål på flisegulvet.

Interiørarkitekten anbefaler også varme i flisegulvet slik at det blir ekstra behagelig når man står lenge ved grytene.

- Steinfliser foran stekesonen er praktisk med hensyn til vannsøl og slitasje. Når man har et varmt, gammelt eikegulv som her, er det viktig å beskytte det, sier Bernt A. Pedersen.

Spisestue, kjøkken

GLITRENDE TAPET. Tapet fra Omexco Akoya AKA 3107 fra Intag. Lamper Pedrali Suspension fra Partner Interiør. Stoler fra Dan-Form og bord fra Stelbo som lager etter mål fra kunden, stelbo.dk © FOTO: Sveinung Bråthen/STYLING: Tone Kroken

Kjøkken v/ Bernt A. Pedersen, komfyr

MATSONE. Innredning med solid eikeplate fra HTH og bred gasskomfyr, 90 cm bredde, Smeg fra opplevelsesdesign.no På gulvet er det lagt fliser, praktisk hvis du søler under matlaging. © FOTO: Sveinung Bråthen/STYLING: Tone Kroken

Kjøkken v/int. ark. Bernt A. Pedersen, arbeidskrok

ARBEIDSKROK. Kontordelen i hjørnet fungerer supert. Innredning fra HTH. © FOTO: Sveinung Bråthen/STYLING: Tone Kroken

Kjøkken, tapet=

KRÅKESØLVEFFEKT. Tapetet fra Omexco er glitrende flott og skaper en helt spesiell stemning på kjøkkenet. Beige krukke fra Christians og svarte krukker fra Konzept HP: © FOTO: Sveinung Bråthen/STYLING: Tone Kroken

Legg merke til:

  • Fliser foran stekesonen. Veldig praktisk nar det gjelder sol. Med varmekabler er de ogsa behagelig å trå på.
  • Matte og blanke mosaikkfliser gir et fint og annerledes fargespill.

Les også

Se våre inspirasjonsbilder

Oransje knallkjøkken

Ti enkel tips for kjøkkenet

Se kjøkkenet før og etter

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!