Forbrukerportalen.no har testet espressomaskiner. De har tatt utgangspunkt i tre forskjellige typer maskiner: Kapsler/pods, manuelle maskiner og helautomatiske maskiner.

Kapsler/pods-maskinene er de rimeligste, men de koster i følge Forbrukerportalen forholdsvis mye i bruk. I tillegg er kapslene ikke standardiserte, slik at de ikke kan brukes om hverandre på maskinene. Kapslene kan heller ikke gjenbrukes, og det betyr mye avfall.

Barista-følelsen

De manuelle maskinene gir i følge Forbrukerportalen den mest autentiske barista-følelsen.

Men skal man gjøre det helt proft, er det sannsynligvis ingen vei utenom de dyreste maskinene, som koster godt over 10.000 kroner. Til sammenligning koster de rimeligste kapselmaskinene fra 1500 og oppover.

Forbrukerportalen testet totalt 19 maskiner, og alle klarte de tekniske testene med god klaring. I følge testerne betyr dette at kaffeelskere kun behøver å ta stilling til hvilken type maskin de skal velge. Og pris, siden de koster fra en tusenlapp til 14.000 kroner.

Les mer:

Lær å drikke kaffe

Trakterne som gir deg god kaffe

Disse bor i juletreet ditt

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!