=

SPESIALLAGET: Når du får kjøkkenet skreddersydd etter dine mål, er det fullt mulig å bestille noe så uvanlig som en frittstående komfyr med innebygd ovn. Her er det i tillegg bestilt en røff veggplate til komfyren, som beskytter veggen mot smuss. Pipa bak komfyren er kledd med gylden murstein. Siden komfyren var bredere enn pipa, ble mursteinen bygget litt ut på begge sider der den skulle stå. © Foto: Per Erik Jæger

Dette gjorde de

* Rev et soverom

* Lagde et kjølerom til kjøleskapet og annet småelektrisk ved å sette opp en skråvegg litt ut fra hjørnet der soverommet lå.

* Tok ned villmarkspanelet og satte opp nytt panel på veggene.

* Malte tak, vegger og vinduskarmer.

* Tapetserte to av veggene med en diskré tapet i samme farge som de andre veggene.

* Erstattet den moderne, svarte vedovnen med en nostalgisk kakkelovn.

* Plasserte komfyren mot baksiden av pipa, midt i rommet og kledde baksiden med gyllen murstein.

* Byttet ut den gamle kjøkkeninnredningen med en skreddersydd ny.

Da familien Strømsborg Jakobsen kjøpte hytte for to år siden, overtok de samtidig et provisorisk kjøkken bestående av tre ulike innredninger i svært forskjellige materialer. Til tross for at hytta var stor, var kjøkkenløsningen både trang og smal.

Familien satte i gang med oppussingen like etter at de hadde kjøpt hytta. Vegger og tak skulle få nye farger og materialer, og alt av kjøkkeninnredningen skulle byttes ut.

Eierne syntes det var viktig å finne en god planløsning som tok hensyn både til oppbevaring, matlaging og sosialisering.

Hytta hadde i utgangspunktet en parallell kjøkkenløsning, der innredningen var plassert i to områder rett ovenfor hverandre. Dette er en løsning som er vanlig på hytter, siden den ikke krever så mye plass, men den er sjelden helt ideell når mange skal bruke kjøkkenet samtidig.

Les også: Så mye mer hytte får du i Sverige

Luftig planløsning

De bestemte seg derfor for å rive et soverom som lå vegg i vegg med kjøkkenet. På den måten fikk de laget en romsligere løsning som passet bedre for en sosial familie på fem.

Etter en stor porsjon tankevirksomhet og gode ideer fra kjøkkenkonsulent Kari Brattegard, fikk kjøkkenet en spennende og original planløsning. Familien valgte kjøkkeninnredning fra P.J Osborn Design i Drammen.

Den består blant annet av et eget kjølerom til kjøleskap, avfall og mindre elektriske apparater, samt en original arbeidstrekant med komfyren som et dekorativt element midt i rommet.

Se bilder av kjøkkenet før og etter i bildegalleriet!

Les også:

Billige norske fjellhytter

Dette skapet lager du selv

De beste brukte stasjonsvognene

Tilbake til Klikk Bolig

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!