- Mange velger i dag ofte et hvitt kjøkken. Det kan bli stilrent, men også litt pregløst. I løpet av en kveld kan du imidlertid få et helt annet preg på kjøkkenet med enkle midler, sier daglig leder i Intro Interiørdesign, Kari Brantenberg. Her er noen av hennes tips og ideer til et fornyet kjøkken.

Flere finner du i videoen over.

  • Ha oppvaskmiddel på fine refill flasker
  • Kule kjøkkenmaskiner, brødrister m.m. Sellton-kanne i en tøff farge for eksempel. Disse kan være dekorative i seg selv.
  • Monter opp en bildelist(er) på veggen, og sett frem flotte kokebøker. Skaper stemning.
  • Sett frem et tinnbrett eller lignende og fyll opp med flotte blant annet oljeflasker, salt og pepper kvern, balsamico og gourmetsalt. Lett å flytte rundt ved bruk.
  • Plant krydderplanter i selvvannende potter.

Les også: Baderommet fornyes med enkle grep

Oppfrisking kjøkken

Oppvaskmiddel kan fylles over i en fin flaske, og kanskje suppleres med en dekorativ flaske med håndkrem. © Foto: Camilla Landaas

  • La blant annet tomater og lime stå fremme i skåler. Dekorative element, samtidig som smaken blir bedre når det er romtemperert.
  • Installer dimmere for å skape stemningslys.
  • Nå kan man få tøffe gulvryer i plastikkmateriale som er praktisk til kjøkken og gang. Gir lunhet, liv og farge til rommet.
  • Mange har hvit innredning og hvit vegg mellom benken og overskap. Her kan man velge tradisjonelt med fliser, men også bruke stålplater. Det "siste" er å sette opp tapet! Dette kan virkelig endre stemningen på et kjøkken, er lett å sette opp og koster relativt lite! Beskytt tapetet med vannbasert lakk eller herdet glassplate.
  • Bruk tøffe krukker og bokser til blant annet korn og pasta, slik at alt som står fremme til daglig også er pent å se på.
  • Enkle grep for å oppdatere et litt eldre kjøkken: skift knotter og grep og benkeplate. Kan gjøre stor forskjell.

Les også:

Alt om badet

Alt om kjøkken

25 geniale skjønnhetstips

Slik får du forholdet til å vare

Oppfrisking av kjøkkenet

Frukt og grønnsaker har det best i romtemperatur. Legg dem i dekorative boller. © Foto: Camilla Landaas

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!